Care sunt cele avantajele si dezavantajele masinilor electrice?

0
masini electrice

In ciuda faptului ca in tara noastra masinile electrice inca nu sunt la fel de numeroase ca in tarile din vestul Europei, trebuie subliniat faptul ca incet-incet numarul acestor tipuri de masini este in crestere. Orice sofer care este interesat in a cumpara o masina electrica trebuie sa stie ca o astfel de alegere ii poate oferi o serie de avantaje, dar si cateva dezavantaje.

Avantajele unui sofer de masina electrica

Masinile electrice se bazeaza pe functionarea unui motor ce este alimentat de la o sursa electrica. Unul dintre principalele avantaje pe care un astfel de autoturism le ofera se refera la gradul redus de poluare. In ciuda faptului ca si energia electrica necesara pentru alimentarea unei astfel de masini trebuie produsa, gradul de poluare este mult mai redus comparativ cu masinile pe combustibil.

Un alt avantaj important oferit de autoturismele electrice se refera la gradul de eficienta al acestor motoare. Un motor electric are o eficienta cu mult superioara comparativ cu motoarele termice, eficienta motoarelor electrice ajungand chiar pana la 90%. Faptul ca o masina electrica este mai usor si mai putin costisitor de intretinut reprezinta un alt avantaj ce merita a fi mentionat pentru soferii interesati de acest tip de autoturisme.

Si nu in ultimul rand, gradul mai mare de siguranta in cazul unor accidente rutiere este considerat un atuu important pentru orice sofer care opteaza pentru autoturisme electrice.

avantajele si dezavantajele masinilor electrice

Principalele minusuri ale masinilor electrice

Cu toate ca tendinta este de a trece de la masinile cu motoare termice la cele cu motoare electrice, trebuie spus ca exista si cateva dezvantaje ale acestor autoturisme electrice. Un prim dezavantaj se refera la durata necesara pentru incarcarea masinii, timpul pentru aceasta operatiune putand ajunge si pana la 7-8 ore.

Un al doilea minus este dat de autonomia masinilor electrice, acestea avand o autonomie de cca. 400 de km. Cu toate acestea, trebuie spus ca si in cazul unor autoturisme pe benzina sau motorina autonomia poate ajunge tot pe la aceste valori. Si un alt dezavantaj al autoturismelor electrice este dat de energia electrica necesara pentru producerea acestor motoare si pentru verificarea lor.

Pune in balanta avantajele si dezavantajele de a avea un autoturism electric si ai in vedere posibilitatea de a achizitiona pe viitor o astfel de masina.

Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.

No comments