Descopera avantajele masinilor pe cutie automata

0
Descopera avantajele masinilor pe cutie automata

Daca in multe tari masinile care functioneaza pe cutie automata de viteze sunt in continua crestere, in Romania numarul celor care prefera aceste cutii de viteze in defavoarea cutiilor automate continua sa ramana destul de mic. Desi se observa o usoara crestere a numarului de masini cu transmisie automata, comparativ cu alte tari Romania continua sa aiba un numar mult mai mare de masini pe cutie manuala de viteze. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul ca masinile care functioneaza pe cutie automata de viteze inseamna o serie de avantaje conform specialistilor in acest domeniu.

Un consum mai mic de carburant

Modelele mai noi din categoria masinilor pe cutie automata de viteze pun la dispozitie transmisii usoare si performante ce contribuie la reducerea consumului de carburant. Acest lucru se datoreaza turatiei optime a cutiei automate de viteze si contribuie pe langa economiile cu carburantul si la reducerea noxelor.

Costuri mai reduse

Costurile mai reduse cu utilizarea si intretinerea autoturismului reprezinta visul oricarui sofer. Ei bine, atunci cand alegi o masina pe cutie automata de viteze vei putea sa economisesti sume importante de bani cu intretinerea sau inlocuirea ambreiajului sau a pieselor necesare pentru functionarea ambreiajului. Masinile pe cutie automata nu mai apeleaza la ambreiaj, iar acest aspect poate fi o adevarata bucurie pentru soferi, mai ales daca conduci intr-un oras foarte aglomerat unde ambreiajul este solicitat frecvent.

Randament sporit si fiabilitate

Un alt avantaj al cutiilor automate de viteze se refera la randamentul sporit pe care il ofera oricarui sofer care alege o astfel de masina. Imbunatatirile din domeniul auto care au fost implementate cutiilor automate de viteze fac din aceste cutii de viteze modele foarte rezistente, care favorizeaza schimbarea rapida a treptelor de viteze si care au o transmisie electronica pentru un randament sporit. Totodata, fiabilitatea este foarte mare pentru masinile pe cutie automata de viteze.

Experienta confortabila pentru orice sofer

Pe langa avantajele care tin de randamentul cutiei de viteze, fiabilitatea acesteia si costurile generate de o astfel de masina, trebuie subliniat un alt avantaj important, si anume confortul sporit pentru soferul care se afla la volanul unei masini pe cutie automata. Acest confort inseamna o mai mare libertate de miscare prin lipsa ambreiajului si prin faptul ca poti tine ambele maini pe volan. De asemenea, incepatorii pot sa beneficieze de faciltiatile unei masini pe cutie automata prin plecarea usoara din rampa.

Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.

No comments