Jantele din aliaj versus Jantele din tabla

0

Sa alegi asa cum trebuie jantele este un lucru foarte important. Dar este la fel de important sa stii care este diferenta dintre jantele de aliaj si cele din tabla si care sunt avantajele si dezavantajele pentru fiecare in parte. Abia apoi vei putea face cea mai buna alegere de jante la Vadrexim, din aliaj si tabla.

Ce modele vei alege, jante din tabla sau jante din aliaj?

Jantele au fost folosite mai intai de catre profesionistii din domeniul auto in perioada competitiilor sau a curselor de automobile. Se regasesc acum pe toate modelele de masini, dar nu este vorba despre acelasi tip sau acelasi tip de jante.

Sa schimbi jantele pentru masina ta poate reprezenta o investitie destul de importanta deci este o investitie care trebuie sa se faca in mod inteligent.

Exista doua tipuri de jante – jante din aliaj si jante din tabla. Fie ca vorbim despre un model de citadina, fie ca vorbim desre un model de masina de oras, un 4X4 sau un SUV, chiar si un model de masina de lux, vei gasi la Vadrexim mereu jante din aliaj si tabla.

Iata care sunt calitatile si defectele fiecarui model de janta. Alegerea este importanta atat din punct de vedere estetic, cat si in ceea ce priveste performantele.

Jantele din aliaj. Jantele din aliaj au un important punct forte – estetica, astfel incat vor oferi astfel un look mai important mai marcat si mai ingrijit decat o janta din tabla. Sunt si mai eficiente si mai performante. In plus, sunt si mai lejere si ofera o mai buna aderenta si o mai buna franare.

Jantele din aliaj sunt mai robuste fata de cele din tabla, chiar daca uneori pot sa fie mai dificile de reparat. Sunt si mai lejere decat cele din tabla, deci performantele vehiculului vor fi imbunatatite.

Sunt cea mai buna alegere atunci cand vrei sa subliniezi linia estetica a masinii; sunt in mod logic mai scumpe decat cele din tabla. Materialul folosit poate justifica insa acest pret.

Jantele din aliaj ofera urmatoarele:

  • un look mai frumos pentru masina ta.
  • un plus de greutate.
  • un plus de rezistenta.
  • un plus de performanta.

Jantele din tabla sunt si ele solide datorita compozitiei lor si rezista perfect conditiilor de iarna. Dar nu sunt atat de estetice chiar daca pot sa fie personalizate. Sunt un gaj de fiabilitate si de soliditate. In plus, reprezinta cel mai bun raport calitate/pret.

Jantele din tabla sunt cu siguranta mai putin estetice, dar au posibilitatea de a schimba un look la costuri mai mici. Personalizarea lor poate sa fie multipla. Sunt destul de robuste, nu se pot distruge atat de usor ca si cele din aliaj.

Jantele din tabla sunt:

  • mai ieftine decat cele din aliaj.
  • usor de personalizat.
  • sfatul nostru e sa le folositi doar la anvelopele de iarna;

Concluzii: daca preferi estetica, va trebui sa alegi jante la Vadrexim din aliaj. Dar daca vrei sa iti echipezi masina pentru iarna va trebui sa alegi jantele din tabla. Sursa: Alcara.se

Distribuie
 

Despre autor

No comments