Legea pentru limitarea vitezei

Limitarea vitezei

Oficialii Comisiei Europene vor mai putine tragedii pe sosele si dezbat o lege care sa oblige marile companii producatoare de vehicule sa construiasca masini dotate cu un sistem inteligent care sa le limiteze viteza in functie de locatia sa si de limitele legale. Este o propunere controversata criticata atat de producatorii auto cat si de soferi.

Acest sistem inteligent care ar urma sa fie montat pe toate masinile care circula pe strazile din Europa va utiliza camere video care sa recunoasca semnele de circulatie si va fi capabil sa asapteze viteza tinand cont de datele primite prin GPS.

YouTube video

Cei de la Citroën au deja un sistem care face asta, este optional, poate fi activat de catre sofer, asa cum este normal si ar trebui sa fie dotate toate masinile. Sistemul poate limita automat viteza cu care se deplaseaza masina si sa o adapteze potrivit limitei legale din acea zona.

Pentru siguranta celor din masina sistemul nu va frana nicodata brusc, va incetini si va limita puterea motorului astfel incat sa nu se poata accelera peste limita.

Sistem optional

De fapt aici este si problema cu acest sistem inligent care limiteaza in mod automat viteza, ar trebui sa fie optional, sa nu incurce soferii mai multdecat ii ajuta. S- pus deja problema ca de exemplu in cazul unei urgente nu ai putea sa accelezi.

lmitarea vitezei automat

Presedintele Federatiei Europene penetru victimele rutiere: „Eu cred ca ne va ajuta sa reducem numarul accidentelor grave si ale victimelor rezultate in urma acestora. Daca am avea o pastila, care sa prevină 25.000 de morti si 150.000 de raniti, in 60 de ani, cred ca nimeni nu se va opune sa o folosim.”

Potrivit oficialilor europeni aceasta limitare ar reduce numarul accidentelor cu pana la 30%.

Mai multi producatori de automobile spun ca nu au timp sa implementeze aceasta functie pana in 2022. Momentan proiectul se afla in dezbatere in Parlamentul European si daca va fi aprobat ar urma să intre in vigoare in 2022.

Statisticile ne arata ca in fiecare an mai mult de un million de oameni isi pierd viata in accidente rutiere. In Romania in 2018 au avut loc peste 1.500 de accidente din cauza vitezei cu peste 400 de morti si alti 1.600 raniti grav.

Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.