Pași simpli pentru evitarea achiziționării unei mașini furate

Pasi simpli pentru evitarea achizitionarii unei masini furate

Mașinile la mâna a doua sunt o opțiune accesibilă pentru cei care au reușit să economisească o sumă de bani în ceva timp. Popularitatea pieței de mașini second hand a crescut, iar odată cu ea, s-a ridicat și numărul samsarilor. Scopul lor nu este întotdeauna de a ajuta clientul, de multe ori ei doresc să facă profit din înșelătorii practicate adesea. Există însă câteva semne care dezvăluie dacă mașina pusă la vânzare a fost furată de samsari. Iată câțiva pași simpli pe care să îi urmezi ca să eviți astfel de situații neplăcute.

  1. Verifică numele și numărul de telefon al vânzătorului – cu cât vânzătorul este mai misterios, cu atât șansele de a cumpăra o mașină furată sunt mai mari. Actele mașinii sau dovada aducerii autovehiculului la locul punerii în vânzare trebuie să fie clare, originale, chiar și cartea de instrucțiuni a mașinii. De asemenea, o verificare auto second-hand este soluția care te poate scăpa de eventualele dubii.
  1. Nu cumpăra mașina noaptea – pe lângă pericolele care pot exista, precum jefuirea, noaptea nu poți observa cu atenție detaliile mașinii. Identitatea samsarului, mimica și gesturile acestuia pot fi mult mai dificil de ținut sub observație pe timp de noapte. Mașina poate părea într-o stare foarte bună, cu toate actele puse la punct, însă este mult mai sigur să faci achiziția pe timp de zi. Totodată, poți cere să intri în posesia istoric auto daune pentru a afla tot ce s-a întâmplat în trecutul automobilului.
  1. Verifică actele mașinii – Certificatul de înmatriculare al mașinii, precum și cartea de folosire a ei, asigurarea și contractul anterior de vânzare-cumpărare pot fi elemente cheie pentru cumpărarea unui automobil. Seria șasiului trebuie să corespundă cu cea de pe talonul mașinii, iar numele vânzătorului și datele lui trebuie să fie corecte și identice pe toate actele necesare.
  1. Evită afacerile cu samsari – deși este tentant să ai mașina dorită la un preț mai mic, afacerile cu samsari pot fi periculoase atât pentru buzunarul, cât și pentru cazierul său. Experiențele neplăcute și dezamăgirile pot fi ușor evitate dacă achiziționezi automobilul la un preț corect, de la un vânzător de încredere sau dacă stabilești o verificare auto profesionistă în prealabil.
  1. Nu te grăbi! – Nu trebuie să fii presat de timp atunci când vrei să faci o inspecție clară a autovehiculului. Mașina are nevoie de o verificare auto înainte de cumpărare, iar verificarea nu trebuie făcută într-un timp prea scurt.

Recomandarea noastră este ca orice vizionare a unei mașini să fie însoțită de un profesionist. Un mecanic sau un inspector auto cu experiență poate face o verificare mașină la mâna a doua amănunțită, iar ajutorul unui specialist te poate feri de achiziționarea unei mașini furate din țară sau de peste granițe.

 

Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.