Radarele politiei pot ramane ascunse

Radarele politiei pot ramane ascunse

Curtea Constitutionala a decis ca radarele Politiei Rutiere pot ramane ascunse. Argumentele prezentate de agenti prin care au sustinut ca presemnalizarea aparatelor radar si montarea lor doar pe masini ale Politiei inscriptionate ar creste doar numarul mortilor pe sosele.

Bogdan Toader: „Decizia CCR, desi este una salutara, ea un este decat validarea unei stari de normalitate pe care ne-o dorim cu totii Legea trebuie sa protejeze viata si integritatea corporala a cetateanului, nu dreptul lui de a incalcă legea si de nu a fi sanctionat. O stare de normalitate sa nu incerci sa presemnalizezi un aparat radar, astfel inducand poate unui alt conducator ca acolo unde nu este indicator de presemnalizare avem un fel de no speed limit ad-hoc.”

In motivarea lor, judecatorii CCR spun ca unii şoferi ar putea inţelege ca pe segmentele de drum fara panouri ce anunţa radarele pot depasi viteza legala fara a fi sanctionati, unu lucru foarte probabil de altfel. Sunt multe tari din Uniunea Europeana ca Franta sau Bulgaria, unde autorităţile folosesc autoturisme neinscripţionate si radare ascunse.

Presemnalizarea aparatelor radar ar creste numarul accidentelor pe soselele de la noi. Datele statistice ale Politiei arata ca viteza ramane principalul vinovat pentru accidentele rutiere. Anul trecut au avut loc peste 1.500 de accidente rutiere grave din cauza vitezei in urma acestora peste 400 de oameni si-au pierdut viata iar alti 1.600 au fost raniti grav.

Distribuie
 
radare

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.