Taxa pentru masinile care nu sunt din Bucuresti

taxa auto

Criza banilor la buget loveste din nou, soferii care au masini inmatriculate in Bucuresti ar putea plati o taxa de poluare care ar aduce bugetului local peste 120 de milioane de euro. Sincer aceasta taxa este opusul la cele propupuse pana acum, cand mai multi primari ai marilor orase din Romania au propus ca masinile care nu sunt inmatriculate in judetul respectiv sa plateasca o taxa.

Aceasta propunere a venit din partea Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de autoturisme care duc o campanie de constientizare a populatiei asupra nivelului de poluare. Taxa va fi aplicata in functie de nivelul de poluare al fiecarui autoturism.

Date oficiale ne arata ca zeci de mii de oameni mor anual din cauza poluarii, cu acest argument si cu o noua taxa de poluare ei spera sa stimuleze oamenii sa-si cumpere masini mai noi, care polueaza mai putin.

Taxa pentru masinile care nu sunt din Bucuresti

„Masurile propuse de Comitetul de Mediu al APIA au in vedere o analiza a ceea ce se intampla prin Europa, multe alte orase adoptand masuri similare cu cele propuse de noi. Am pornit de la faptul ca Bucurestiul este unul dintre orasele cele mai poluate din Romania, vedeti si procedura de infrigement adresata Romaniei pe acest subiect si este unul dintre cele mai aglomerate orase din lume din punct de vedere al traficului” spune Marius Tudor, secretar general APIA.

Mediul inconjurator

Aici trebuie sa facem o paranteza, nu ar trebui sa ne comparam cu marile orase din Europa si sa-i copiem numai cand vine vorba de taxe, ei si fac ceva cu banii incasati, noi ii spunem taxa de poluare doar ca scuza ca sa aducem bani la buget, nu are nici o legatura cu poluare si mediul inconjurator. De altfel de cativa ani nimeni nu vorbeste nimic de un copac plantat, dimpotriva ii taie si pe aia ramasi.

De asemenea s-a propus din nou aplicarea unei taxe pentru masinile inmatriculate in alte judete. Ar fi mai simplu daca ar spune adevarul, ca toata lumea va plati aceasta taxa. Masinile carea tranziteaza Capitala ar trebui sa achite o taxa de 3 euro pe zi, iar sumele colectate ar urma sa fie introduse in Fondul pentru Aer Curat. Deci daca locuiesti in afara Capitalei si mergi acolo la munca, in afara de impozit pe masina, RCA, benzina la pret de aur va trebui sa mai achiti si 3 euro pe zi ca banii sa ajunga la Fondul pentru Aer Curat, cica.

Momentan nu se vorbeste de o lege ca atare, au fost doar discutii, insa o taxa care sa diferentieze nivelul de poluare al masinilor am o presimtire ca va veni foarte curand.

Distribuie
 
taxa auto

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.