3 cauze pentru care pisica cere mereu de mancare

0
3 cauze pentru care pisica cere mereu de mancare

Daca pisica dvs. a dezvoltat in ultima perioada mai mult apetit pentru mancare, exista mai multe motive pentru care acest lucru se poate intampla. De la cele simple explicatii pana la unele mai grave care necesita atentia medicului veterinar. Vezi in continuare care ar putea fi probeleme pisicii tale, daca cere mereu de mancare.

Pisica ta pare mai tot timpul flamanda? Pisicile sunt adesea considerate mai degraba devoratoare de mofturi decat obsedate de mancare, asa ca atunci cand iubita ta felina nu inceteaza sa ceara mancare, este firesc sa te intrebi daca acest lucru este normal.

Daca va intrebati „de ce pisica mea este mereu flamanda”, iata cateva motive posibile. Daca observati o schimbare a poftei de mancare a pisicii dvs., este mai bine sa nu incercati sa o auto-diagnosticati, deoarece poate indica o problema medicala grava. Luat in calcul o programare la un veterinar pentru a primi ceva sfaturi si pentru a verifica daca exista eventuale probleme de sanatate care stau la baza acestei probleme.

3 cauze pentru care pisica cere mereu de mancare

Plictiseala

Pisicile care par mereu infometate s-ar putea sa nu fie atat de infometate in realitate. Interesul lor constant pentru „ce mananc azi la cina” ar putea insemna „Nu am altceva de facut, decat sa mananc”. Mentinerea pisicii active fizic si mental este extrem de importanta, mai ales daca pisica ta isi petrece cea mai mare parte a timpului in casa.

Desi este dificil sa reproduci in casa toate lucrurile interesante pe care le gasesti afara, lucruri ce pastreaza pisicile active, exista cateva sfaturi care pot ajuta la inveselirea felinelor plictisite. Exemple sunt nenumarate si pet shop-urile sunt pline inclusiv de copaci pentru pisici, hrana de jucarie sau chiar puzzle-uri.

Paraziti

Parazitii intestinali se hranesc cu aportul de mancare al animalului de companie si pot afecta capacitatea pisicii tale de a asimila suficiente calorii si substante nutritive. Drept urmare, animalul de companie poate sa ceara mai multa mancare sau poate parea intotdeauna infometat din cauza parazitilor. Un medic veterinar va trebui sa efectueze teste de diagnostic pentru a exclude sau a elimina parazitii intestinali. Tot el, poate prescrie medicamente pentru deparazitare.

Problema pisicii poate ca nu are legatura cu mancarea pisicii, ci cu acesti paraziti. De asemenea, puteti vorbi cu medicul veterinar despre tratamentele preventive pentru viermi si alti paraziti, care se administreaza in mod regulat pentru a evita infestarea. Conform site-ului blogdecasa.ro exista pe piata din Romania si mancare pentru pisici speciala in cazul in care pisica ar avea paraziti.

3 cauze pentru care pisica cere mereu de mancare

Imbatranire

Apetitul pisicilor pentru mancare se poate schimba pe masura ce imbatranesc. Pentru unele feline, acest lucru inseamna un apetit mai mare si cautarea de rasfaturi mai des. Anumite afectiuni medicale, cum ar fi hipertiroidismul, sunt mai frecvente la pisicile mai in varsta si cel mai bine este sa solicitati sfatul medicului veterinar inainte de a da vina pe varsta. Pentru dragostea nevoii crescute pentru mancare pe care tocmai ai descoperit-o este nevoie sa iei in calcul si alti factori, nu doar imbatranirea.

Poate fi dificil pentru un proprietar sa-si dea seama de ce pisica este intotdeauna flamanda fara o vizita la medicul veterinar. Exista conditii de sanatate grave care pot duce la cresterea poftei de mancare la pisici.

Nu uitati sa urmariti cu atentie starea de sanatate a pisicii dvs. si nu sariti peste controlul anual de sanatate.

Alegeti o mancare pentru pisici de calitate, fara chimicare, jucati-va si iubiti-va pisica exact ca pe un membru al familiei. In fond, o pisica asta si este.

Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.

No comments