Alergiile alimentare la câini: ce sunt și de ce apar?

0
Alergiile alimentare la câini

La fel ca în cazul oamenilor, câinii pot să dezvolte diverse alergii și sensibilități și pentru a-i oferi toată grija de care nevoie trebuie să fii foarte atent dacă cu acest lucru se confruntă și patrupedul tău.

Cele mai frecvente alergii care apar la rasele canine sunt determinate chiar de anumite componente pe care le conține hrana acestuia.

Tratarea și prevenirea alergiilor sunt aspecte importante în îngrijirea câinelui tău, întrucât pot determina probleme grave de sănătate, precum cele digestive, cele de la nivelul pielii și chiar probleme de comportament.

Sigur, un medic veterinar este cel mai în măsură să pună un diagnostic și să prescrie un tratament specific, însă trebuie să fii și tu foarte atent la îngrijirea lui. Și primul pas pe care poți să îl faci este să alegi întotdeauna o mâncare ce se bazează pe ingrediente naturale și care nu conține organisme modificate genetic, coloranți și arome artificiale.

Lenda are formule de mâncare 100% naturale iar ingredientele sunt testate, verificate și atent selectate, astfel încât companionul tău să nu dezvolte acest tip de probleme, dar să aibă și o viață sănătoasă și plină de vitalitate.

Ce sunt alergiile alimentare la câini și cum se manifestă?

Intoleranța la anumite ingrediente din mâncare este primul factor care poate declanșa alergiile la câini. Corpul acestora pot să dezvole reacții adverse la anumite alimente sau la anumiți aditivi din acestea. Sistemul imunitar interpreteză greșit o anumită proteină din mâncare, o percepe drept inamic, și astfel declanșează un răspuns imunitar. Răspunsul se traduce de regulă prin scărpinat excesiv, otite severe sau probleme ce apar pe piele sau la nivelul lăbuțelor.

Acest disconfort este asociat de regulă cu două categorii de factori: predispozanți (anumite rase de câini au o predispoziție genetică pentru dezvoltarea de alergii) și declanșatori ( alergia pornește de la anumite ingrediente din mâncare).

Cele mai frecvente reacții alergice alimentare sunt asociate cu proteinele prezente în mâncare. Carnea roșie, produsele lactate, grâul, soia și aditivi alimentari pot fi alergeni care cauzează apariția acestor probleme. De asemenea, coloranții, conservanții sau aromele artificiale pot declanșa reacții adverse sau intoleranțe alimentare.

Alergiile sunt frecvent caracterizate în general prin mâncărime la nivel cutanat și prin semne gastrointestinale sau inflamații ale urechilor. Scărpinatul excesiv, strănutatul, iritații și pete pe piele sunt primele semne ale unei alergii și dacă le observi la cățelușul tău ar trebui să consulți de urgență un medic veterinar.

Cum se pot trata alergiile alimentare?

Tratamentul pentru alergii alimentare la câini pleacă de la un principiu de bază: identificarea mâncării la care câinele este alergic și evitarea hrănirii lui cu acest tip.

Formulele de mâncare de câini super premium de la Lenda te pot scuti de toate aceste griji, întrucât este o hrană super premium, cu ingrediente 100% naturale și provenite din surse verificate. Hrana nu conține alergeni proveniți din carne roșie, grâu sau soia și nu folosește organisme modificate genetic. De asemenea, are adaos doar de aditivi naturali, care ajută la o imunitate crescută, o digestie corectă, o dentiție sănătoasă și o mobilitate excelentă.

Fiecare rețetă are dozajul corect și mixul perfect de nutrienți necesari, întrucât sunt realizate personalizat în funcție de vârsta și talia câinelui, dar ține cont și de limitarea sau chiar excluderea factorilor alergeni care pot crea probleme.

Mai mult, Lenda a creat o gamă specială, fără cereale, special pentru câinii care dezvoltă diverse alergii și reacții adverse la cereale. Hrana uscată, hipoalergenică, este indicată pentru câini cu sensibilitate crescută la hrana normală, cu iritații gastrice sau alergii alimentare nespecifice.

Dacă vrei ca patrupedul să nu întâmpine probleme de sănătate ce pot fi cauzate chiar de hrana pe care i-o oferi, este necesar să te documentezi serios și să alegi să îi oferi doar mâncare ce conține ingrediente naturale.

 

 

Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.

No comments