Ce inseamna televizor smart?

0
smart tv

Televizoarele au evoluat foarte mult din punct de vedere tehnologic in ultimii ani. Sa nu mai spun despre preturile care au devenit tot mai mici intrucat concurenta dintre producatori a crescut exponential. Pana acum cativa, televizoarele de tip LCD sau LED erau foarte scumpe si nu multa lume si-a permis sa le cumpere. Imaginati-va ca in anul 2019, pentru un televizor cu rezolutie 4K si diagonala de peste 100cm puteti plati chiar si 1200 de lei, in functie de ofertele pe care le gasiti.

Acum sa va raspund la intrebarea din titlu. Termenul de SmartTv se traduce din engleza ca “televizor inteligent”. Cu alte cuvinte, puteti folosi televizorul si pentru alte activitati decat simpla vizionare a canalelor TV sau a continutului de pe stick, DVD, Blue-Ray etc. Ele se pot conecta la internet prin intermediul conexiunii Wi Fi si au un sistem prorpiu de operare (cu procesor, memorie ram etc) precum au si telefoanele mobile, laptop-urile, tabletele etc.

Televizoare Smart

Puteti face o multime de lucruri cu un astfel de televizor. In primul rand, puteti sa navigati pe internet pentru ca au un browser inclus. Aveti la dispozitie un magazin online de aplicatii (precum Google Play sau App Store) de unde puteti descarca sute, mii de programe pe care le puteti instala. Puteti sa vedeti vremea, sa ascultati posturi de radio online, sa vizualizati canale TV din alte tari, sa folositi wallpappere/screensavere, sa va jucati, sa vizionati seriale/filme prin intermediul platformelor preferate (Netflix, HBO GO, YouTube) sau chiar sa navigati pe Facebook, Instagram daca faceti mirracasat (adica sa oglinditi ecranul telefonului/laptop-ului direct pe televizor prin conexiune wireless).

Ca si in cazul telefoanelor sau a tabletelor, exista mai multe sisteme de operare pentru televizoare. Cel mai popular este Android TV-ul care se bazeaza pe aceleasi principii ca Android-ul de pe dispozitivele mobile. Imediat dupa acesta este sistemul Tyzen OS de la Samsung, Apple OS pentru televizoarele produse de compania Apple. In general, fiecare producator are propriul sistem de operare, unele dintre ele optand pentru Android TV (in special Sony) deoarece este open source, adica se poate modifica dupa preferintele fiecarei companii)

Sincer sa fiu, in prezent nu se mai merita sa cumparati un televizor care sa nu fie Smart. Dupa cum v-am mentionat si in introducere, preturile lor au scazut atat de mult incat consider ca aproape oricine isi poate permite un astfel de dispozitiv. Personal detin un SmartTv de la Horizon de 2 ani si nu as reveni la unul normal pentru nimic in lume. De multe ori imi inlocuieste activitatile pe care In mod normal le-as face pe laptop sau telefon (urmarire seriale, ascultat muzica, cautat stiri etc)

In concluzie, un smart tv este un televizor inteligent. La fel cum telefoanele au devenit “smart”phone-uri si puteti face o multime de lucruri cu ele, la fel si televizoarele si-au crescut utilitatea, respectiv productivitatea. Desi aparent folosim prea multe dispozitive inteligente in prezent, va garantez ca un astfel de televizor isi merita toti banii si este o sursa de entertainment considerabil mai buna decat un televizor fara capacitati Smart.

Distribuie
 
smart tv

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.

No comments