Cum să-i ceri sefului o marire de salariu

0
marire de salariu

Stim cu totii ca o cerere de marire de salariu nu e tocmai un lucru usor de facut, asta in ciuda articolelor si specialistilor care ne explica cum ar trebui facut acest lucru si mai ales ce ar trebuie sa nu spunem atunci cane suntem in fata sefului.

Incearca sa pastrezi un ton neutru, sa nu para ca acuzi sau critici, de cele mai multe ori sefilor nu le place sa fie criticati. Evita pe cat posibil comparatiile cu ceilalti, gen „Fac si am acelasi responsabilitati ca si colegul George, insa el are un salariu mai mare”

Exista posibilitatea ca tu sa nu stii toata povestea, nu stii exact ce face colegul George iar asta ar fi primul lucru pe care seful tau ti-ar spune-o. Si alte abordari de genul „am nevoie de bani pentru” sau „daca nu primesc imi dau demisia” nu sunt productive. Toti avem nevoie de bani pentru a cumpara tot ce avem nevoie, casa, masina, etc.

Trebuie sa scoti in evidenta valoarea ta in companie, iar santajul ca pleci din firma nu poate fi folosit. Gandeste-te ca seful iti poate cere sa pleci cu adevarat in urma unei astfel de santaj, trebuie sa fii pregatit si sa-ti asumi asta.

Nu trebuie sa spui ce se intampla daca primesti un refuz, majoritatea sefilor stiu deja ca daca te refuza este foarte probabil ca tu sa-ti cauti un loc de munca mai bine platit.

Daca nu te descurci de minune la locul de munca nu lua in calcul astfel de cereri, chiar daca poti mai mult si crezi ca meriti trebuie mai intai sa o arati in cadrul companiei, nimeni nu te va plati mai mult daca nu arati ca meriti.

Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.

No comments