Ce poti face prin online banking?

Ce poti face prin online banking

Numai este nici un secret pentru nimeni faptul ca in ultimii ani atat in Romania cat si la nivel global tranzactiile pe internet facute de pe mobil sunt in crestere. In prezent oricine detine un cont bancar si acces la internet prin mobil sau desktop poate sa-si acceseze contul bancare de oriunde prin aplicatiile online banking.

Nu toate bancile dau posibilitatea clientilor de a folosi optiunea online banking gratis, tarifele sunt stabilite de fiecare banca in parte. De asemenea unele persoane chiar dau au serviciul activ nu vor sau nu stiu sa se bucure de beneficiile sale.

Iata cateva motive pentru care ar trebui folosit serviciul gonline bankin.

Poate fi accesat de oriunde, de pe orice dispozitiv care are acces la internet.

  • Poti verifica cu usurinta tranzactiile bancare;
  • Ai oricand acces la extrasul de cont;
  • Transferi bani catre un alt cont;
  • Poti plati facturi sau reincarca telefonul;
  • Poti plati vinieta;
  • Platesti usor, fara multa alergatura.

online banking

Cum poti obtine sau activa serviciul online banking?

Din datele noastre nu exista nici o banca care sa activeze serviciul fara cererea clientului. Este necesar sa mergeti la banca unde aveti contul bancar pentru a solicita informatii si activarea serviciului online banking. Dupa ce ti-a fost activat serviciul in functie de banca il poti folosi pentru tranzactii direct de pe mobil sau desktop. Unele banci folosesc token, un dispozitiv de siguranta care genereaza parole necesar pentru acces sau plati online.

Cei care nu folosesc inca acest serviciu nu cred ca nu o fac datorita costurilor, ci mai degraba isi fac griji pentru fraude, ca platforma nu este sigura si ca cineva le-ar putea fura banii sau ar putea face plati online in numele lor. Nu trebuie sa va faceti griji, toate bancile folosesc sisteme criptate si securizate pentru tranzactiile online.

De ce este atat de util?

In primul rand pentru comoditate, este un serviciu ce il poti accesa oricand indiferent de ora sau de locatie. Numai depindeti de banca care, numai este necesar sa mergeti la banca. Faceti totul mult mai rapid, de exemplu fara serviciul online banking activ trebuie sa mergeti la banca pentru plati sau pentru a verifica suma din cont, prin online banking poti face asta intr-un minut.

Plati automate

Nu trebuie sa va mai temeti ca puteti uita sa faceti o plata, prin acest serviciu se pot seta plati automate. Este simplu de utilizat, nu trebuie sa va temeti de tehnologie, platforma a fost studiata in asa fel incat sa poata fi folosita cu usurinta de catre oricine.

Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.