Sfaturi pentru a obtine un credit ipotecar

Sfaturi pentru a obtine un credit ipotecar

Sfaturi despre cum sa iei in mod corespunzator un credit ipotecar nu este atat de dificil de primit. Acest subiect este distribuit pe scara larga in reviste, literatura de specialitate si, desigur, pe Internet.  Obtinerea unui credit ipotecar inseamna ca, intr-o zi strict definita a fiecarei luni, debitorul trebuie sa plateasca o rata fixa ​​asupra imprumutului si a dobanzii la imprumut. Poti efectua o plata in numerar sau prin transfer bancar, principalul lucru fiind ca, in ziua stabilita, in contul curent al imprumutatului, suma indicata in contractul ipotecar, sa fie achitata. In caz contrar, debitorul va trebui sa plateasca o penalitate, care este de la 0,2% la 0,5% pentru fiecare zi. Prin urmare, una dintre principalele reguli este intotdeauna de a achita in cont rata curenta, pentru ca banca sa poata retrage platile lunare.

credit ipotecar

Iata 10 sfaturi de baza pentru un credit ipotecar

  1. Evalueaza cu exactitate capacitatile de creditare. Pentru a nu ramane fara bunul ipotecat, expertii recomanda sa nu se ia un credit foarte mare. Astfel, in opinia lor, plata lunara nu trebuie sa depaseasca 30% din bugetul familiei.
  2. Fa un credit cu ipoteca in moneda in care primesti venitul, deoarece rata de schimb este foarte instabila.
  3. Alege o banca de renume.  Desigur, creditele ipotecare de astazi sunt oferite de aproape toate institutiile de credit, dar, dupa cum arata statisticile, conditiile de creditare mai favorabile sunt oferite de bancile mari cu o lunga istorie si o buna reputatie.
  4. Studiaza toate programele de credit disponibile. Nu te grabi sa alegi una dintre banci sau primul program de imprumuturi pentru locuinte disponibile. Incerca sa gasesti cea mai avantajoasa oferta pentru tine si sa afli daca poti face o ipoteca in conditii preferentiale.
  5. Studiaza cu atentie acordul ipotecar inainte de a-l semna. Studiaza cu atentie toate documentele pe care trebuie sa le semnezi, acordand atentie in special acelor elemente care sunt scrise in cel mai mic font. De regula, astfel insala creditorii. In plus, acorda atentie costurilor suplimentare, care pot creste costul imprumutului la 10%.
  6. Incerca sa iei o ipoteca pentru o perioada scurta de timp. Desigur, in Romania un imprumut ipotecar poate fi luat pentru o perioada de pana la 30 de ani. Dar, cu cat debitorul plateste mai mult, cu atat mai mare va fi suma finala a platii excedentare. In plus, cu cat este mai putin termenul de ipoteca, cu atat este mai mica rata de imprumut.
  7. Rata fixa ​​este mai buna decat rata variabila. In timpurile noastre, o rata variabila va aduce debitorului mai multe datorii, iar expertii  recomanda o rata fixa, deoarece nici nu vei castiga nimic, dar nici nu vei pierde nimic.
  8. Evalueaza corespunzator proprietatea. Agentii imobiliari si vanzatorii, de regula, infrumuseteaza realitatea pentru a vinde o casa cat mai profitabil. Nu trebuie sa cazi in capcanele lor.
  9. Creeaza un airbag „financiar”. Va fi prudent sa ai intotdeauna bani de rezerva pentru platile lunare. Expertii cred ca este justificata din punct de vedere economic, sa se ia in considerare o oferta de trei luni de plati lunare ipotecare.
Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.