Sfaturi pentru a combate tulburarea de somn

0
tulburarea de somn

Nu exista nici un criteriu formal pentru diagnosticarea tulburarii de somn, pentru ceea ce poate fi suficient de somn pentru o persoana poate fi inadecvat pentru alta. Tulburari de somn va include trezirea prea devreme, dificultati in mentinerea somnului, incapacitatea de a adormi, somn nelinistit, sau chiar o combinatie a celor de mai sus.

Urmatoarele sunt cateva sugestii pentru a ajuta la a face fata cu tulburari de somn.

Creaza-ti un mediu linistit

Incercati sa pastrati camera la starea optima pentru tine de a dormi in mod corespunzator. Lasa temperatura camerei sa ramana la 65 de grade Fahrenheit pentru relaxare. Luminile ar trebui sa fie, de asemenea, dim, deoarece luminile luminoase te tin treaz pe timp de noapte. Asigurati-va camera un spatiu primitor pentru odihna.

Baga-te la somn la ore regulate

Ar fi cel mai bine daca ati ales un moment potrivit pentru a merge la culcare si trezi si stick la ea in fiecare zi. Acest lucru va programa corpul tau sa se adapteze si sa tina pasul cu aceste obiceiurile de dormit psihologic.

Fa mai multe exercitii fizice

Efectuarea de exercitii fizice lumina in seara va ajuta usura pe tensiunile acumulate in timpul zilei. Ar trebui sa evite a face aceste exercitii fizice trei ore inainte de somn, deoarece acest lucru va ridica temperatura corpului si provoca privarea de somn.

Nu mai consuma cofeina dupa amiaza

Cofeina este un medicament stimulent. Luand produse de cofeina, ar fi ceai, cafea, sau bauturi energizante va interfera cu procesul de dormit. Efectele cafeinei pot dura pana la 24 de ore, deci trebuie sa evitati cofeina si in loc sa aiba un pahar de lapte, daca trebuie.

Opreste toate electronicele

Electronicele, ar fi telefoanele mobile, televizoarele si calculatoarele in dormitor te distrag si sa actioneaza ca factori de stres. Evitati sa le utilizati inainte de a merge la culcare.

Evita consumul de alcool

Alcoolul te va face sa te trezesti mai des in mijlocul noptii, deoarece blocheaza miscarea rapida rapida a ochilor, relaxeaza muschii, inclusiv gatul, crescand riscul de sforait al somnului. Alcoolul iti va deshidrata corpul si iti va distruge somnul.

Relaxati-va inainte de merge la culcare

Stabiliti o rutina de relaxare pe timp de noapte pentru a va ajuta sa vant in jos. Evitati vizionarea filme palpitante sau de groaza, care va va excita. Evita conversatiile care afecteaza emotional. In schimb, alegeti sa faceti o baie linistitoare sau sa ascultati muzica relaxanta sau sa meditati timp de doar 10 minute.

Atentie la ce mananci seara

Anumite alimente pot interfera cu capacitatea de a adormi. Alimente care sunt grele, picant, bauturi carbogazoase, si citrice poate provoca indigestie si poate declansa arsuri la stomac pe timp de noapte, care va va lasa treaz si inconfortabil. Ar fi cel mai bine daca ati ales sa manance alimente usoare, care nu invoca probleme digestive.

Mergi la un terapeut

Tulburari de somn poate ajunge la cap, si mai mult te lupti cu ea, mai mult va faceti griji, si mai mult se hraneste cu tulburare de somn. Terapeutul Montreal spune ca terapia cognitiv-comportamentala s-a dovedit a aduce un rezultat excelent.

Cu acesti pasi, sunteti obligat sa vedeti imbunatatirea in timp si veti reveni la somn in mod corespunzator. In cazul in care tulburarea de somn persista, atunci cel mai potrivit lucru de facut ar putea fi sa vezi un medic pentru asistenta.

Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.

No comments