Stii cum poti deveni o persoana matinala?

0
Stii cum poti deveni o persoana matinala

“Nu sunt o persoana matinala” este o fraza pe care o auzim de la foarte multe persoane. Pentru foarte multa lune deci acest lucru corespunde deci unei treziri in graba, sa sara peste micul dejun si sa alerge in toate directiile pentru a ajunge la timp la munca.

Nu putem deci sa consideram asta o dimineata relaxanta. Poate ca a venit deci timpul sa schimbam asta. Nu-i asa?

Stinge toate ecranele. Este foarte important sa stingi toate ecranele macar cu o ora inainte de a merge la culcare. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra somnului.

Foloseste o aplicatie. Exista anumite aplicatii precu, Sleep Minotor care te pot ajuta sa ai mai multa energie.

Alimentatia. Este foarte importAnt sa se evite anumite alimente inainte de a dormi, ciocolata de exemplu. Aceasta contine cafeina. Se recomanda de asemenea, sa nu se bea coca cola, nici cafea cu cateva ore inainte de a te aseza in pat.

Pregateste micul dejun in avans. Daca nu ai timp sa pregatesti micul dejun, o poti face in avans, seara. Iti poti pregati si hainele din timp, cu o seara inainte pentru a nu alerga peste tot dimineata, in toate directiile. Ai nevoie de ingrediente variate si sanatoase, dar mai ales care sunt pe placul tau.

Fa miscare. Organizand asa cum trebuie diminetile si planificand lucrurile corect, vei gasi mai usor timp pentru a face tot ceea ce ai prevazut.

Incetul cu incetul. Trebuie sa adaptezi ora de trezire incetul cu incetul. Nu iti impune deci schimbari mari dintr-o data.

Lumina naturala ar trebui sa intre cat mai multa la tine in casa. Lasand sa intre lumina naturala la tine in dormitor, vei reusi sa te trezesti mai usor si mai natural, in acelasi timp.

Ai nevoie de timp. 5 minute pentru a te intinde, a te relaxa si pentru a te pregati incet pentru o noua zi. Este de asemenea, foarte important sa incerci sa nu alergi peste tot dimineata. Scopul noii rutine este de a te relaxa si de a nu te stresa si mai mult.

Fa ceva placut. Esti liber sa faci ceea ce vrei, atata timp cat este ceva care te face fericit.

Nu fa curatenie dimineata. Trebuie sa incepi dimineata cat mai incet si cat mai placut si deci fara corvoada sarcinilor menajere. Ai timp mai tarziu.

De asemenea, dimineata poti citi, dar nu pe telefon sau pe tableta. Ia un ziar, alege o carte buna si citeste savurand micul dejun.

 

 

 

 

Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.

No comments