Avocat in drept civil si in drept penal. Ce servicii sunt incluse?

0
Avocat in drept civil si in drept penal

In societatea moderna complexitatea aspectelor in domeniul juridic a facut ca avocatii sa se specializeze pe diferite ramuri de drept. Aceste ramuri de drept includ dreptul civil, dreptul comercial, dreptul penal si dreptul fiscal. Printre cele mai frecvente spete pentru care o persoana poate avea nevoie de serviciile unui avocat se numara acele spete care se incadreaza in dreptul penal si in dreptul civil. Pentru persoanele care nu sunt la curent cu ceea ce inseamna aceste categorii juridice poate fi complicat sa stie carui avocat sa se adreseze in conditiile in care au nevoie de astfel de servicii. Tocmai de aceea, in ceea ce urmeaza sunt prezentate succint principalele servicii si spete care sunt acoperite de un avocat in drept penal si de un avocat in drept civil.

Servicii si spete pentru drept penal

Atunci cand vorbim despre drept penal ne referim la toate acele instrumente prin care valorile sociale sunt protejate impotriva diferitelor fapte periculoase care pot pune in pericol respectivele valori sociale. Printre valorile sociale cele mai importante putem aminti drepturile si libertatile individuale, drepturile cu privire la proprietate sau libertatea si independenta statului. In consecinta, printre spetele pe care un avocat in drept penal le acopera pot fi amintite violarea domiciliului, violarea vietii private, divulgarea de secrete profesionale, deturnarea licitatiilor publice, traficul de droguri, hartuirea si agresiunea sexuala, violul, traficul de persoane, alte fapte de violenta sau cazurile de omucidere sau tentativa de omor.

Servicii si spete in cazul dreptului civil

De cealalta parte, dreptul civil are in vedere reglementarea din punct de vedere juridic pentru relatiile social-patrimoniale si cele nepatrimoniale care sunt stabilite intre diferite persoane fizice sau juridice care se afla pozitionate pe acelasi nivel din punct de vedere juridic. Pornind de la ceea ce inseamna dreptul civil, in cadrul serviciilor unui avocat in drept civil se regasesc spete precum relatiile contractuale de munca, situatiile de divort si de partaj, situatii care au legatura cu dreptul familiei, diferite litigii comerciale, infiintarea unei organizatii, fundatii sau firme, dar si obtinerea unei autorizatii de mediu. Acestea sunt printre cele mai importante spete acoperite de serviciile unui avocat in domeniul dreptului civil.

In cazul in care ai nevoie de serviciile unui avocat in drept penal sau in drept civil, atunci trebuie sa stii ca vei putea beneficia de astfel de servicii din partea unui profesionist cu mare experienta in cele doua domenii juridice, si anume din partea avocatului Andreea Vasile. Tot la acest cabinet de avocatura vei putea beneficia si un consultant juridica in Bucuresti, iar serviciile de consultanta sunt gratuite atat pentru spetele din domeniul civil, cat si pentru spetele din dreptul penal.

Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.

No comments