Obiceiurile care iti pot pune cuplul in pericol

0
Obiceiurile care iti pot pune cuplul in pericol

Sa va certati mereu pentru un Da sau pentru un Nu, sa nu mai depuneti anumite eforturi, sa fii lipit de partener… iata o multime de detalii care pot sa afecteze un cuplu. Cum se pot remedia? Vei afla in cele ce urmeaza.

Te bazezi in permanenta pe persoana de langa tine

La inceput de relatie, avem tendinta sa delegam sau sa trasam anumite sarcini, daca avem impresia ca cel de langa noi munceste sau se descurca mai bine.

La inceput, partenerul se poate simti valorizat, dar sarcina pe care o are, va fi facuta mai apoi ca un automatism sau ca o constrangere. Cuplul inregistreaza aceasta functionare care devine o constrangere.

Pentru a se remedia situatia, este necesar sa se intervina cat mai rapid. Trebuie sa invatam sa comunicam pentru a cere ajutorul celui de langa noi.

Sunteti tot timpul impreuna

Un cuplu fuzional este un cuplu care face totul imprena si care crede ca asa este bine sau de ajuns. Dar aceasta functionare este cel mai adesea iluzorie deoarece nu este viabila pe termen lung.

Se risca deci ca personalitatea celor doi din cuplu sa se stearga in profitul cuplului, un lucru care poate duce la o multime de probleme in cuplu. Sa fii incapabil sa faci lucrurile singur, duce si la o dependenta afectiva.

Va certati mereu pentru orice si nimic

Nimanui nu ii plac certurile. Conflictele repetate, sub orice pretext, ascund deci cel mai adesea,  o problema mai profunda. Pentru a incerca remedierea acestei situatii, cel mai bine ar fi sa incepeti sa va intrebati cu privire la originea acestor probleme, comunicand clar si sanatos. De ce sunt atat de iritabila? De ce partenerul este mereu in defensiva? Oare este frustrat? Iata o multime de lucruri care asteapta intrebari.

A doua etapa este cea a acceptarii. Pentru a avea o relatie calma si linistita, este nevoie sa acceptam ca cel de langa noi este diferit.

Te lasi pe tanjala

Un cuplu necesita eforturi comune si continue. Dar se intampla ca uneori unul din parteneri sa se lase pe tanjala, fie din punct de vedere psihic, fie din punct de vedere comportamental sau intim.

Uiti sa ii arati celui de langa tine ca il iubesti

Un te iubesc masinal si spus din obisnuinta nu este de ajuns. Este nevoie de atentie, de mici suprize, de gesturi de iubire…. Posibilitatile sunt multiple.

Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.

No comments