Ce trebuie sa stii despre scutecele pentru incontinenta urinara

0

Va ganditi sa folositi scutece incontinenta? Daca incontinenta urinara va afecteaza calitatea vietii, scutecele pentru adulti va pot ajuta sa o controlati. Dar este o decizie personala, care implica diversi factori.

​Iata cateva lucruri la care trebuie sa va ganditi daca vreti sa luati in considerare folosirea scutecelor pentru incontinenta urinara:

Cu ce fel de incontinenta urinara va confruntati?

Definita ca fiind pierderea incontrolabila de urina, incontinenta urinara poate cauza probleme psiho-sociale si de igiena pacientului. Exista mai multe tipuri de incontinenta:

  • Incontinenta urinara de stres. In acest caz, stranutul, tusea sau exercitiile fizice provoaca uneori scurgeri, deoarece acestea pun presiune suplimentara pe vezica urinara, iar muschii slabiti sau deteriorati nu pot face fata.

  • Incontinenta urgenta (imperioasa). Pe masura ce imbatraniti, puteti dezvolta o incapacitate generala de a controla eliberarea de urina. Este posibil sa simtiti uneori nevoia brusca de a merge la baie, dar este posibil sa nu ajungeti la timp pentru a evita scurgerile.

  • Incontinenta urinara mixta. Aceasta le contine pe ambele de mai sus.

  • Incontinenta urinara overflow (prin prea plin). Se refera la prezenta simptomatica a unei vezici pline in exces.

Femeile mai tinere prezinta uneori scurgeri urinare spre sfarsitul sarcinii si o perioada dupa aceea. Dar incontinenta urinara mai grava afecteaza de obicei adultii in varsta. Apare mai des la femei decat la barbati. Unele estimari arata ca aproape o treime dintre femei se confrunta cu incontinenta urinara dupa varsta de 50 de ani.

Este important sa luati in considerare gravitatea problemei dvs., inclusiv cat de des aveti scurgeri, pentru a cantari daca v-ar ajuta sau nu folosirea scutecelor pentru incontinenta. Unele persoane considera ca pot gestiona scurgerile minime cu absorbante obisnuite. Dar daca starea dvs. este mai severa, poate ca ar trebui totusi sa folositi aceste scutece pentru incontinenta.

De asemenea, unele persoane sunt deranjate atunci cand incep sa simta frecvent mirosul de urina sau se simt ude. Aceste lucruri le afecteaza calitatea vietii. Scutecele de incontinenta sunt si in asemenea cazuri o solutie, deoarece au capacitati excelente de absorbtie, indepartand orice miros neplacut.

Distribuie
 

Despre autor

No comments