Etapele alcoolismului si tratarea acestora

0
Etapele alcoolismului si tratarea acestora

O persoana care este dependenta de alcool trece prin trei etape de abuz de alcool. Acestea sunt dependenta fizica, dependenta emotionala si dependenta comportamentala. Stadiul fizic se refera la atunci cand sistemul nervos central al organismului produce dopamina sau serotonina si acest lucru este cunoscut sub numele de simptome de sevraj. Celelalte doua etape se refera la modul in care persoana respectiva va reactiona emotional si/sau se va comporta psihologic si/sau social.

Desi consumul de alcool poate incepe ca o activitate distractiva de agrement, in cazul in care persoana consumatoare de alcool continua sa creasca consumul de alcool, ei vor, la un moment dat, incepe sa se simta rau si in cele din urma sa devina dependente de alcool, pentru a nu se simti rau.

Exista o serie de semne fizice ca o persoana este dependenta de alcool. Acestea includ agitare, transpiratie, dureri de cap, ameteli si varsaturi. Cele mai severe efecte fizice ale dependentei sunt de obicei observate la persoanele care au fost baut de mai multi ani.

Pentru ca o persoana sa fie tratata pentru dependenta de alcool, cele trei etape ale alcoolismului trebuie abordate cu succes. Este important sa realizam ca prima etapa este cea mai dificila, deoarece un individ va fi atat de profund implicat in consumul de alcool. A doua etapa, care se refera la dependenta emotionala si sociala, poate dura multi ani pentru a depasi, dar se poate face si daca se poate depasi la toate, a treia etapa poate fi depasita rapid.

Atunci cand o persoana trece prin orice fel de tratament abuz de alcool, exista trei moduri in care acestea vor fi tratate. Unele dintre acestea includ dezintoxicare internat si tratament ambulatoriu.

Cum se trateaza dependenta de alcool

Primul mod in care oamenii trec prin tratamentul alcoolului internat este prin detoxifierea pacientilor internati. Aceasta include utilizarea unei unitati de detoxifiere si utilizarea de medicamente pentru a ajuta la detoxifiere. Scopul acestui tratament este ca individul sa fie complet detoxifiat inainte de a putea reveni la viata lor normala de zi cu zi. Motivul pentru care dezintoxicare internat este important este ca dependentul are nevoie de asistenta medicala in timpul perioadei de tratament.

Al doilea mod in care oamenii trec prin tratament de abuz de alcool ambulatoriu este prin terapie de alcool ambulatoriu. Acest tratament nu este atata timp cat dezintoxicare internat, dar durata acestui tip de tratament variaza in functie de severitatea dependentei. Acest tip de tratament foloseste o combinatie de terapie de grup si individuale pentru a ajuta dependent depasi dependenta si sa invete sa controleze mai bine corpul lor, mintea si emotiile in timp ce au grija de problema lor abuz de alcool.

Ultimul tip de tratament alcoolism este de obicei numit tratament rezidential. Aceasta este cea mai intensa dintre cele trei si implica un grup de dependenti care traiesc intr-o facilitate speciala in cazul in care acestea pot trai ca parte a unui grup si de a primi ajutor si sprijin de la altii.

Reintegrarea in societate

Odata ce individul a finalizat acest tip de tratament, acestea sunt apoi luate inapoi acasa in cazul in care acestea pot trai ca parte a familiei lor si sa participe la activitatile de zi cu zi, precum si au sansa de a merge inapoi la scoala sau la locul de munca.

Motivul pentru care tratamentul rezidential este necesar este ca este important ca dependentul sa obtina ingrijire mentala adecvata, precum si ingrijire fizica. Acest tip de tratament ar trebui sa fie cautat numai de catre persoanele care au dependente mai severe, deoarece exista riscuri pentru ei care nu pot fi acordate la dependentele mai putin grave.

Cu tratamentul alcoolismului, cele trei etape ale alcoolismului sunt tratate si individul dependent poate fi liber de boala fara dependenta prin atingerea obiectivelor planului de tratament. Cu toate acestea, exista riscuri pentru dependent. si familiile lor care au nevoie de ajutorul unui profesionist instruit si cu experienta pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.

No comments