Importanta somnului pentru sanatate

0
Importanta somnului pentru sanatate

Majoritatea oamenilor nu dorm suficient. Raportul britanic de culcare realizat de Atomik Research a aratat ca aproape trei sferturi (74%) de oameni din Marea Britanie dorm mai putin de sapte ore pe noapte, 12% au spus ca primesc mai putin de cinci ore pe noapte.

Somnul este atat de esential incat este nevoie doar de cateva nopti de a nu obtine suficient de somn inainte de efecte adverse gramada sus. Acestea includ pierderea memoriei si a concentrarii, starea de spirit iritabil, judecata slaba, timpii de reactie lenti, coordonarea slaba, sistemul imunitar slabeste, lipsa motivatiei si pierderea de energie. Privarea prelungita de somn poate creste riscul de depresie.

Sfaturi pentru un somn bun

Creaza-ti o rutina

Corpului tau ii place rutina. Incearca sa te culci si sa te ridici la aceeasi ora in fiecare zi. Fa din asta o prioritate. Nu incerca sa te culci in weekenduri. Puteti arunca corpul tau off chiar mai mult prin incercarea de a prinde din urma pe somn peste week-end, care poate face apoi mai greu sa dormi in timpul saptamanii.

Evitati ecranele luminoase inainte de culcare

Opriti utilizarea telefonului, laptopului si a altor tehnologii cu o ora inainte de a intentiona sa adormiti. Expunerea la lumina stimuleaza creierul tinandu-va treaz cand ar trebui sa dormiti. Folositi aceasta ora pentru a va relaxa si relaxa inainte de culcare.

Evitati cofeina

Imi place cafea la fel de mult ca oricine, dar daca aveti probleme cu somnul evitarea cofeina este o idee buna ca cofeina este un stimulent si va perturba somnul. Cel putin au cofeina la inceputul zilei, deoarece are un timp de injumatatire de 4 ore, deci este nevoie de un timp pentru a fi din sistemul dumneavoastra.

Evitati consumul de alcool seara

Multi oameni care probleme cu somnul consuma alcool in scopul de a se simti somnoros. Acest lucru functioneaza adesea, dar vine cu trezirea frecventa, reduce somnul REM, pastrandu-va in etapele mai usoare ale somnului provocand o calitate slaba a somnului pe tot parcursul noptii.

Pastreaza camera intunecata si rece

Pastrati dormitorul rece pentru atunci cand te duci la culcare. Dormim mai bine noaptea daca temperatura din camera este pastrata pe partea rece. Foloseste perdele bune, care blocheaza complet lumina.

Nu consuma prea mult lichid inainte de culcare

Consumul de prea multe lichide poate provoca treziri frecvente in timpul noptii pentru a urina.

Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.

No comments