O slujba proasta iti afecteaza sanatatea mintala

0
O slujba proasta iti afecteaza sanatatea mintala

Sa recunoastem, toti am fost stresati in legatura cu slujbele noastre la un moment dat in cariera noastra. Nu exista, probabil, nici un loc de munca in lume, care nu va face sa experimentati cel putin cele mai mici niveluri de stres si anxietate la un moment dat. Cu toate acestea, atunci cand stresul de la locul de munca este tot ceea ce puteti vorbi despre, sunteti intotdeauna obosit mental, si se pare ca nu se poate concentra pe laturile luminoase ale vietii tale, munca ta poate fi de a face mai mult rau decat v-ar imagina vreodata.

Stresul la locul de munca nu este nici nou, nici mai putin frecvente. Cu toate acestea, tot mai multi angajati se confrunta acum cu depresia si stresul de la locul de munca la un nivel cu totul nou. Cele mai recente estimari ale Labor Force Survey, un numar de 602.000 de persoane au experimentat stresul, depresia si anxietatea legate de locul de munca in perioada 2018-2019 in Marea Britanie. Mai mult decat atat, stresul, depresia si anxietatea au fost toate motivele care au reprezentat 44% din toate cazurile de sanatate legate de locul de munca si 54% din toate zilele lucratoare pierdute de angajati din cauza problemelor de sanatate.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, economia globala pierde 1 trilion dolari pe an in productivitate a pierdut din cauza depresiei si anxietate.

Unele slujbe sunt mai stresante decat altele?

Un nou studiu de la Health and Safety Executive arata ca predarea si ingrijirea medicala sunt printre cele mai stresante locuri de munca din Marea Britanie. Aproximativ jumatate din zilele de concediu medical luate de angajatii din Marea Britanie sunt rezultatul stresului legat de munca si al sanatatii mintale precare. Angajatii care lucreaza in industrii precum bunastarea, asistenta medicala si educatia sunt cel mai grav afectati de o boala legata de stres.

Studiul a descoperit, de asemenea, ca femeile angajate sunt mai susceptibile de a dezvolta anxietate legate de locul de munca, stres si conditii de depresie. Cu toate acestea, expertii explica faptul ca nu este femeile care obtine deprimat, ci mai degraba ca acestea sunt de doua ori mai susceptibile de a experimenta depresie in comparatie cu barbatii. Motivul din spatele acestui lucru este departe de a fi schimbari hormonale, circumstante de viata, sau de stres, ci mai degraba faptul ca, in timp ce barbatii actioneaza in comportament, femeile au tendinta de a experimenta dureri mentale si emotionale pe plan intern.

In afara de profesionistii din industrii precum sanatatea si asistenta sociala, administratia publica si apararea fiind cele mai afectate de stresul la locul de munca, profesiile juridice si cele din cercetarea si administrarea afacerilor sunt, de asemenea, predispuse la niveluri ridicate de stres la locul de munca.

Poate sanatatea mintala precara sa afecteze cariera?

Potrivit datelor, lipsa suportului managerial, gestionarea sarcinilor de lucru si schimbarea organizationala sunt principalele cauze ale stresului la locul de munca.

Cu toate acestea, ceea ce este si mai ingrijorator este faptul ca problemele de sanatate mintala continua sa duca la stigmatizare la locul de munca. Acei profesionisti de lucru care se confrunta cu depresie, niveluri ridicate de stres sau anxietate tind sa se simta inconfortabil sa vorbeasca deschis despre problemele lor. Principalele lor preocupari sunt teama ca colegii sau supraveghetorii lor ii pot judeca negativ, s-ar putea teme, de asemenea, ca nu ar putea fi promovati sau ca ar putea deveni victime ale bullying-ului la locul de munca.

Un studiu de la American Psychiatry Association arata ca, in timp ce 60% dintre angajati cred ca angajatorii lor ofera suficiente resurse de sanatate mintala si de acoperire, 27% dintre lucratori cred ca nu in timp ce 13% dintre ei sunt siguri despre acest aspect.

Daca faceti parte din grupul de angajati care se ocupa cu mare stres la locul de munca, trebuie sa fiti constienti de faptul ca, pe termen lung, stresul poate duce la probleme mai grave de sanatate mintala. Expertii medicali leaga depresia de stres, deoarece cele doua afectiuni de sanatate mintala au o relatie cauzala.

Cel mai evident leac pentru stresul de la locul de munca este sa renunte la locul de munca. Cu toate acestea, stim cu totii ca acest lucru este rareori o optiune. Cu toate acestea, exista, de asemenea, o veste buna: expertii cred ca anumite tehnici de stres si anxietate de relief si metode va pot ajuta sa scada nivelurile de stres legate de locul de munca. Iata sa combateti stresul legat de locul de munca:

Stabilirea unui echilibru intre viata profesionala si cea privata

Are „Doar o ora mai mult de munca suplimentara ” suna familiar pentru tine? Am fost cu totii acolo la un moment dat in carierele noastre, deoarece o ora in plus de munca pare nimic atunci cand va va ajuta sa termin sarcinile la timp. Cu toate acestea, acest lucru poate fi care va afecteaza mai mult decat v-ar imagina chiar, deoarece nu este niciodata doar o ora mai mult intr-o anumita zi, este ceva care va tinde sa devina un obicei si va lua in cele din urma va la locul de munca burnout.

Este important sa se mentina un echilibru sanatos intre viata profesionala si cea privata. Prin asa fel, ar trebui sa evitati verificarea sarcinilor de lucru, sa raspundeti la telefon dupa orele de lucru sau sa petreceti toata noaptea in fata laptopului pentru a va termina munca. Retineti ca timpul liber trebuie sa fie folosit pentru relaxare si petrecerea timpului cu cei dragi si in nici un caz pentru mai multa munca suplimentara.

Invatati sa va relaxati

Cu totii avem momente stresante la locul de munca, indiferent daca avem un termen limita strans sau un volum de munca imens. Cu toate acestea, deoarece stresul nu poate fi eliminat complet din viata noastra de zi cu zi, trebuie sa intelegem sa-l gestioneze eficient. Anumite strategii de relaxare, ar fi meditatie combinate cu exercitii de respiratie profunda poate face stresul topi departe.

Cand esti la birou si te simti atat de mult stres ca nu se poate concentra chiar si pe sarcinile dumneavoastra, sa ia cateva minute pauza si medita. Cu cat practici mai mult meditatia, cu atat inveti mai bine sa gestionezi gandurile si emotiile negative si stresul.

Discutati cu un profesionist

Nu in ultimul rand, dar cu siguranta, nu in ultimul rand, vorbind cu un profesionist despre starea ta de sanatate mintala este o necesitate atunci cand va simtiti coplesit de stres legate de locul de munca. Doar un consilier profesionist va poate ajuta sa gasiti strategii eficiente de gestionare a stresului si sa va ghideze prin schimbarea comportamentelor nesanatoase care va afecteaza bunastarea mentala.

Stresul la locul de munca este foarte frecvent in randul tuturor lucratorilor. Cu toate acestea, aceasta poate fi o conditie devastatoare, deoarece poate duce la alte conditii mai grave de sanatate mintala. Incercati strategiile de mai sus pentru a tine pasul la locul de munca in timp ce se lupta cu niveluri ridicate de stres.

Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.

No comments