In fiecare an, noile diete de moda si tehnicile de ardere a grasimilor castiga popularitate, dar cel mai adesea dispare foarte rapid. Urmatoarea tendinta isi ia locul in mod invariabil sau dietele observa efecte adverse care pot veni cu dietele la moda, dar nesanatoase. Anul acesta, tineti cont de urmatoarele patru tendinte alimentare sanatoase care pot schimba pozitiv viata. Aducand cateva modificari usoare rutinei alimentare, puteti obtine rezultate surprinzatoare dincolo de pierderea in greutate.
De ce sunt valoroase aceste tendinte?
Inceputul unui nou an ii incurajeaza de obicei pe oameni sa faca schimbari importante care sa le permita sa reuseasca in anul urmator. Abonamentele la sala de sport cresc in ianuarie, deoarece multi americani decid sa inceapa sa lucreze, dar aceasta tendinta pierde adesea abur in cateva saptamani pana la cateva luni. Acest ciclu incepe din nou cu o noua runda de rezolutii de Anul Nou in anul urmator.
Ceea ce multi oameni nu reusesc sa realizeze este ca exercitiile fizice sunt doar o parte a procesului de slabire si de a ramane sanatos. Dieta corecta este mult mai importanta. De fapt, este posibil sa slabesti si sa devii mai sanatos doar prin schimbarea obiceiurilor alimentare, fara sa fie nevoie sa lucrezi pe larg. Cateva modificari dietetice si exercitii fizice usoare pot duce la rezultate extraordinare; nu este nevoie decat de disciplina.
Alternative la lapte
Alternative la laptele de lapte Alternativele de lapte de lapte, cum ar fi laptele de soia, laptele de migdale si laptele de ovaz sunt unele dintre cele mai populare alegeri pentru persoanele care se lupta cu intoleranta la lactoza. Dar aceste alternative lactate ofera si unele beneficii unice pentru sanatate fata de laptele obisnuit de lapte. Cele mai multe lapte alternative, cum ar fi laptele de ovaz si laptele de migdale, sunt imbogatite cu calciu si vitamina D, substantele nutritive esentiale pe care majoritatea oamenilor le absorb prin consumul de lactate.
Laptele alternative pot fi o optiune excelenta, chiar si pentru persoanele care nu se lupta cu intoleranta la lactoza. Un lapte pe baza de plante neindulcit si imbogatit poate oferi o densitate mai buna de vitamine si o nutritie mai bine rotunjita decat laptele de lapte obisnuit, avand doar o fractiune din grasime. Aceste lapte alternative au un gust usor diferit decat laptele de lapte si exista soiuri indulcite, neindulcite si chiar aromate.
Mai multe optiuni bazate pe plante
Este posibil ca stilul de viata vegetarian si vegan sa nu fie pentru toata lumea, iar multor americani le place sa manance carne in mod regulat. Cu toate acestea, unele probleme semnificative de sanatate apar cu consumul excesiv de carne rosie si alte proteine animale. Multi americani nu mananca suficiente fructe si legume in mod regulat, iar alternativele pe baza de plante la alimente precum painea, tortilla si chiar macaroanele si branza ii ajuta pe oameni sa isi serveasca zilnic portiile de fructe si legume.
Cateva exemple de cautat in magazinul dvs. alimentar local includ:
– Alternative pe baza de plante la chipsuri de cartofi, cum ar fi chipsuri de legume, chipsuri de cartofi dulci sau sfecla si chipsuri de kale
Gustari sanatoase, cum ar fi nautul prajit in loc de covrigi sau alte gustari grase
– Inghetata cu piure de banane in locul inghetatei grase pe baza de lactate
– Jackfruit maruntit in loc de carne de porc trasa; acest fruct ciudat contine o densitate ridicata de vitamine si are gust exact ca porcul tras atunci cand este preparat corect
– Paini infuzate, cum ar fi painea integrala coapta cu rosii uscate la soare, sfecla si alte legume.
Specialistii in marketing alimentar au aflat ca etichetarea unor alimente ca ,,vegetariene” sau ,,vegane” nu atrage majoritatea consumatorilor. Americanii care nu urmeaza stiluri de viata vegetariene sau vegane tind sa respinga automat astfel de alimente ca fiind neatractive. Aproximativ 50 la suta dintre consumatorii americani declara ca aceste produse alimentare pe baza de plante trebuie sa ofere mai multa varietate si alegeri de aroma mai apetisante. Specialistii in marketing au inceput sa schimbe modul in care promoveaza aceste alimente, sperand ca ii incurajeaza pe unii americani sa adauge alimente si gustari pe baza de plante in rutina lor zilnica.
Invata sa iubesti Omega-3
Acizii grasi Omega-3 sunt unul dintre cei mai importanti nutrienti, dar dieta tipica americana nu include de obicei alimentele cu cea mai densa concentratie de acizi grasi Omega-3. Cea mai buna sursa naturala a acestor substante nutritive vitale este pestele, iar majoritatea americanilor nu mananca peste ca parte a dietelor lor obisnuite.
Din fericire, producatorii de produse alimentare din peste au inceput sa ofere optiuni de conserve si pungi mai accesibile si mai variate, cum ar fi seturile de pranz de ton care vin cu condimente si biscuiti de cereale integrale si chiar somon infuzat. Oricine se gandeste sa incorporeze peste proaspat in dieta sa ar trebui sa ia timp sa cerceteze cateva retete si sa incerce sa invete noi modalitati de a pregati pestele in moduri apetisante. Daca pestele nu este pentru dvs., exista cateva optiuni alimentare pe baza de plante bogate in acizi grasi Omega-3, cum ar fi:
– Unele uleiuri vegetale, cum ar fi ulei de canola, ulei de soia, ulei de nuca si ulei de seminte de in
– Inimi de canepa si seminte de in macinate; adaugari usoare la iaurt, fulgi de ovaz si chiar salate
– Semintele de in macinate ca inlocuitor pentru unt la gatit
– Nuci
– Edamame
O multime de suplimente alimentare contin acizi grasi Omega-3, dar atentie: Food and Drug Administration (FDA) raporteaza ca, in medie, o persoana ar trebui sa consume nu mai mult de trei grame de acizi grasi Omega-3 pe zi. Mai multe pot duce la disconfort gastro-intestinal sau chiar sangerari la persoanele care iau anticoagulante pentru anumite afectiuni medicale.