Ceara auto potrivita protejeaza masina

ceara auto

In calitate de sofer ingrijirea autoturismului pe care il detii si pe care il conduci zi de zi trebuie sa fie un aspect important. Un autoturism ingrijit corespunzator asigura o functionare optima timp indelungat, dar in acelasi timp are si un aspect placut din punct de vedere estetic. Exista mai multe modalitati prin care poti proteja diferitele parti componente ale autoturismului si prin care in acelasi timp sa contribui si la „stralucirea” acestuia. Una dintre cele mai folosite si apreciate astfel de modalitati este reprezentata de ceara auto.

Utilitatea procesului de ceruire a masinii

Atunci cand vorbim despre ceara pentru autoturisme trebuie spus ca aceasta este utilizata in principal pentru a proteja masina respectiva de diferitele tipuri de poluare, si anume poluarea industriala, razele soarelui, apa din precipitatii sau diferitele tipuri de murdarie care se depun pe masina. Dintre toate aceste elemente apa din precipitatii este cea care poate pune cele mai mari probleme la nivelul vopselei autoturismului.

Tocmai de aceea atunci cand apelezi la ceruirea autoturismului vei face din suprafata masinii una rezistenta la apa si care sa respinga apa, prevenind astfel patrunderea particulelor de praf sau nisip din apa in vopseaua masinii. Un alt beneficiu de care te poti bucura in urma aplicarii de ceara pe autoturisme il reprezinta reducerea necesitatii de a spala masina foarte des. Nu in ultimul rand autoturismul va avea un nou luciu, mult mai intens, odata ce ai aplicat ceara peste vopsea. Acest nou luciu se datoreaza faptului ca ceara acopera si umple toate imperfectiunile si zgarieturile de mici dimensiuni care sunt la nivelul vopselei masinii.

ceara auto

Tipul de ceara auto si aplicarea acesteia

Pe piata produselor de ingrijire auto exista mai multe tipuri de ceara pe care le poti aplica peste vopseaua autoturismelor. Astfel vorbim despre ceara lichida, ceara sintetica pentru autoturisme sau ceara naturala solida de carnauba. Oricare dintre aceste tipuri de ceara poate reprezenta solutia ideala pentru a te asigura ca oferi un plus de protectie pentru autoturismul tau, dar si un luciu placut.

Varianta de ceara lichida pentru masini iti asigura obtinerea unui luciu nou in doar cateva clipe. Poti aplica aceasta ceara lichida dupa fiecare vizita la spalatoria auto si nu vei lasa urme pe componentele din plastic sau cauciuc. Varietatea de ceara auto sintetica se aplica de asemenea foarte rapid pe vopseaua autoturismului si este mai rezistenta, nefiind nevoie de aplicarea acesteia mai devreme de aproximativ 6 luni de la aplicarea anterioara, chiar daca masina este spalata mai frecvent.

Daca iti doresti sa beneficiezi atat de un luciu puternic precum cel oferit de ceara lichida, cat si de o protectie indelungata precum cel oferit de ceara sintetica, poti sa optezi pentru ceara naturala de carnauba. Acest tip de ceara pentru masina este obtinut din frunze de palmier. Odata ce aplici ceara de carnauba pe vopseaua autoturismului vei beneficia de o protectie superioara pentru mult timp, dar si de o stralucire aparte a vopselei autoturismului. Aceasta ceara solida de carnauba contribuie inclusiv la intensificarea culorii vopselei.

Distribuie
 
ceara auto

Despre autor

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.