Cum trebuie sa pregatesti examenul scolii de soferi pentru profesionisti?

0

Aproape toata lumea face scoala de soferi pentru a obtine permisul de conducere categoria B. Este un lucru cat se poate de normal, in conditiile in care un astfel de permis este cerut la majoritatea locurilor de munca si permite o flexibilitate uriasa.

Putini sunt cei care aleg sa treaca mai departe si sa faca scoala pentru obtinerea permiselor pentru categoriile C, CE sau D. Acest lucru se vede in numarul de locuri de munca in domeniul transporturilor si in salariile mari oferite.

Daca vrei un loc de munca in care poti sa calatoresti in lumea intreaga si care iti permite sa castigi suficient de multi bani, obtinerea permisului de profesionist este un prim pas.

Ce trebuie sa faci pentru a-l obtine cat mai repede?

  1. Citeste cu foarte mare atentie legea. Chiar daca ai permisul de conducere categoria B de foarte multa vreme si te consideri un sofer bun, este bine sa citesti legea cu atentie. Codul Rutier din Romania se schimba foarte des iar memoria ta nu este perfecta, asdar, sunt sanse mari sa fi uitat multe dintre informatiile pe care le-ai invatat atunci cand ai luat pentru prima data permisul.
  2. Invata mecanica! Pentru a putea lua permisul categoria C si CE trebuie sa stii mecanica. Este destul de grea, insa nu este imposibila.
  3. Fa cat mai multe chestionare. Este indicat sa rezolvi cat mai multe chestionare drpciv. Daca nu reusesti sa obtii constant 25-26 de raspunsuri corecte, sansele tale de a promova examenul teoretic sunt minime. Insista pana vei reusi, deoarece teoria legislatiei rutiere nu este una grea;
  4. Asteapta-te la un examen dur! Atunci cand dai examenul practic, vei descoperi ca este mult mai greu decat cel pentru categoria B. Examinatorii sunt mult mai drastici si este cat se poate de normal, in conditiile in care responsabilitatea unui sofer de TIR este foarte mare. Tocmai din acest motiv, atunci cand iei orele de pregatire este bine sa faci absolut cate ai nevoie.
  5. Atentie maxima la remorca! Daca vrei sa conduci vehicule cu remorca, trebuie sa fii foarte atent la modul in care te descurci cu ea. Trebuie sa stii cum sa conectezi remorca la vehicul si de asemenea, sa stii cum sa o garezi sau sa o conduci.
Distribuie
 

Despre autor

No comments