• Home
  • Despre noi
  • Publicitate
  • Blog
  • Contact
Blogbiz - Revista online
  • Home
  • Casa si gradina
  • Afaceri
  • Lifestyle
    • Sanatate
    • Frumusete
    • Ingrijire
    • Sport
  • Calatorii
  • Fashion
  • Familie
    • Parinti si copii
    • Educatie
  • Relatii
  • Auto
  • Tech
No Result
View All Result
  • Home
  • Casa si gradina
  • Afaceri
  • Lifestyle
    • Sanatate
    • Frumusete
    • Ingrijire
    • Sport
  • Calatorii
  • Fashion
  • Familie
    • Parinti si copii
    • Educatie
  • Relatii
  • Auto
  • Tech
No Result
View All Result
Blogbiz - Revista online
No Result
View All Result
Home Parinti si copii

Cum ne afectează timpul petrecut în fața ecranului

in Parinti si copii
Cum ne afectează copii timpul petrecut în fața ecranului
Share on FacebookShare on Twitter

Dispozitivele digitale sunt noua normalitate pentru copii. Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, aproape 90% dintre copii au acces la un telefon mobil până la vârsta de nouă ani. Și mai puțin de jumătate au stabilit limite digitale pentru utilizarea acestora sau au reguli de familie privind utilizarea dispozitivelor ca formă de divertisment și nu ca sursă principală de educație.

Aceste dispozitive digitale joacă, de asemenea, un rol din ce în ce mai vizibil în dezvoltarea copilăriei, acționând atât ca un catalizator, cât și ca spectator în atât de multe procese de dezvoltare. În esență, ecranele noastre joacă un rol important în alimentarea imaginației, a abilităților de gândire critică și a creativității copilului nostru.

Pe de altă parte, timpul excesiv petrecut în fața ecranelor poate cauza probleme de dezvoltare la copii, cum ar fi anxietatea, depresia, concentrarea redusă și controlul slab al impulsurilor. Acesta poate chiar întârzia dezvoltarea vorbirii și poate interfera cu tiparele de somn. Dar cum anume face acest lucru? Iată o privire asupra științei din spatele modului în care timpul petrecut în fața ecranelor ne afectează în moduri minore care ar putea trece neobservate, dar care vor avea totuși efecte pe termen lung pe termen lung în viitor, atunci când vine vorba de maturitate, socializare și autoreglare:

Timpul petrecut în fața ecranului și dezvoltarea copilăriei

Timpul petrecut în fața ecranului și dezvoltarea copilăriei

Calitatea copilăriei unui copil este extrem de importantă dacă dorim ca acesta să se dezvolte pe deplin ca adult. Un mod în care putem face acest lucru este să le interzicem copiilor noștri să se uite la ecrane cu totul. Acest lucru le va oferi mai mult timp liber pentru a explora mediul înconjurător și pentru a interacționa cu ceilalți, ceea ce, la rândul său, va duce la oameni mai încrezători și mai echilibrați. Dar există, de asemenea, posibilitatea ca timpul petrecut în fața ecranelor să fie de fapt benefic pentru copii. Acest lucru se datorează faptului că creierul uman se dezvoltă până la vârsta de 25 de ani, iar în această perioadă este cel mai plastic și mai receptiv la noi informații.

Având în vedere acest lucru, timpul petrecut în fața ecranului poate fi folosit pentru a-i învăța pe copii abilități valoroase de viață și pentru a-i ajuta să devină mai conștienți din punct de vedere social. Mai exact, timpul petrecut în fața ecranului îi poate ajuta pe copii să își dezvolte atenția și concentrarea, ambele esențiale pentru a procesa și reține informații. În plus, timpul petrecut în fața ecranului îi poate ajuta pe copii să își dezvolte încrederea în sine și abilitățile sociale, două abilități care vor fi deosebit de utile în anii adolescenței.

 

Timpul petrecut în fața ecranului și autoreglarea

Prea mult timp petrecut în fața ecranului și anxietate

Anxietatea este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale copilăriei în rândul copiilor și adolescenților, afectând între 8% și 13% dintre copiii din SUA. Este, de asemenea, destul de frecventă la adulți, afectând 35% dintre adulții cu vârsta de 18 ani și peste. Anxietatea este un sentiment anormal de neliniște sau de neliniște care afectează de obicei sentimentele de bunăstare.

Este un sentiment foarte comun pe care mulți oameni îl experimentează într-o măsură sau alta, dar dacă este continuu sau intens, poate cauza probleme în multe domenii ale vieții. Când vine vorba de timpul petrecut în fața ecranului, prea mult timp petrecut în fața ecranului poate avea potențialul de a provoca anxietate. Știm cu toții cât de mult iubesc copiii ecranele, dar cercetările au descoperit că prea mult timp petrecut în fața ecranului poate duce la anxietate, deoarece poate întrerupe tiparele normale de dezvoltare.

Cu alte cuvinte, timpul petrecut în fața ecranelor poate perturba modul în care crește și se dezvoltă creierul fiecărui copil. Acest lucru poate avea ca rezultat un copil care se simte nervos în legătură cu el însuși, când nici măcar nu este conștient de ce. Iar anxietățile pot fi uneori foarte încăpățânate și greu de schimbat, astfel încât anxietatea cauzată de prea mult timp petrecut în fața ecranului poate deveni un tipar care durează tot restul vieții lor.

Timpul petrecut în fața ecranului și depresia

Timpul petrecut în fața ecranului și depresia

Un factor major care poate duce la depresie este imaginea negativă pe care o are o persoană despre ea însăși, motiv pentru care stima de sine este atât de importantă. Timpul excesiv petrecut în fața ecranelor poate afecta negativ stima de sine și poate duce la sentimente de inadecvare și la o stimă de sine scăzută. Acest lucru este deosebit de probabil dacă vă simțiți vinovat și rușinat ca urmare a utilizării ecranelor. Vinovăția și rușinea sunt adesea legate de depresie. Ambele sunt emoții extreme care vă fac să vă simțiți ca și cum ați fi „rău” sau „greșit”, deoarece sunteți „vinovat” de a face ceva care contravine unei norme sociale, cum ar fi utilizarea excesivă a ecranelor.

Vinovăția, care este determinată de rușine, apare atunci când vrei să te oprești din a face ceva, dar nu poți pentru că simți că ești „rău” pentru că faci asta. Timpul petrecut în fața ecranelor și depresia sunt, de asemenea, legate de utilizarea internetului și a tehnologiei. Utilizarea excesivă a ecranelor, atât pentru activitățile pe internet, cât și pentru cele care nu țin de internet, poate duce la o stimă de sine scăzută, la un sentiment de vinovăție și rușine și la riscul de a dezvolta depresie. De fapt, timpul excesiv petrecut în fața ecranelor a fost legat de riscul de depresie chiar și atunci când este utilizat în mod corespunzător.

Timpul petrecut în fața ecranului și problemele de somn

Timpul petrecut în fața ecranului și problemele de somn

S-a constatat că timpul excesiv petrecut în fața ecranelor cauzează probleme cu somnul. Acest lucru poate duce la somnolență și oboseală în timpul zilei, ceea ce vă poate afecta capacitatea de concentrare și de învățare. În plus, calitatea slabă a somnului a fost legată de anxietate, depresie, stres crescut și scăderea stimei de sine. Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii care se confruntă cu probleme de somn.

Calitatea slabă a somnului poate avea un efect major asupra dezvoltării unui copil, făcându-l să se simtă somnoros în timpul zilei și să se simtă mai puțin încrezător decât s-ar simți dacă ar fi bine odihnit. Timpul petrecut în fața ecranului poate juca, de asemenea, un rol în problemele de somn, mai ales dacă folosești un ecran chiar înainte de culcare. S-a demonstrat că lumina albastră emisă de ecrane suprimă producția de melatonină, care este un hormon care vă ajută să adormiți.

Timpul petrecut în fața ecranului și autoreglarea

Timpul petrecut în fața ecranului și autoreglarea

Autoreglarea este una dintre cele mai importante abilități de viață care trebuie dezvoltate. Este ceea ce ne permite să navigăm printre provocările vieții, de la luarea unor decizii dificile la depășirea emoțiilor precum tristețea și furia. Este, de asemenea, ceea ce te face să conștientizezi când folosești în exces ecranele și te ajută să eviți acest lucru. Problemele de autoreglare au fost legate de probleme precum depresia, anxietatea, stima de sine scăzută și furia.

Când vine vorba de timpul petrecut în fața ecranelor și de autoreglare, prea mult timp petrecut în fața ecranelor are potențialul de a afecta negativ toate aceste probleme. Este foarte probabil ca autoreglarea să fie afectată negativ de timpul excesiv petrecut în fața ecranului. Atunci când creierul este inundat cu intrări constante, acesta se poate obișnui cu acest nivel de stimulare și se poate lupta să proceseze și să rețină informații.

Concluzie

Prevalența tot mai mare a ecranelor în societatea noastră este o preocupare majoră, deoarece poate afecta negativ copiii într-o varietate de moduri. Cel mai evident este prin lipsa de somn cauzată de privitul la ecrane până târziu în noapte.

Timpul petrecut în fața ecranelor poate afecta, de asemenea, în mod negativ modul în care un copil învață despre lume, modul în care se consideră pe sine și modul în care își reglează emoțiile. Mai mult, timpul excesiv petrecut în fața ecranelor poate afecta capacitatea unui copil de a lua decizii bune mai târziu în viață și poate duce la probleme de sănătate mintală, cum ar fi stima de sine scăzută și depresia.

 

Cuprins arată
1 Timpul petrecut în fața ecranului și dezvoltarea copilăriei
2 Prea mult timp petrecut în fața ecranului și anxietate
3 Timpul petrecut în fața ecranului și depresia
4 Timpul petrecut în fața ecranului și problemele de somn
5 Timpul petrecut în fața ecranului și autoreglarea
6 Concluzie

Related Posts

empatia la un copil
Parinti si copii

Cum putem dezvolta empatia la un copil

hyperparenting
Parinti si copii

Echilibrul intre protectie si hyperparenting

Masina electrica pentru copii – avantaje si precautii de luat
Parinti si copii

Masina electrica pentru copii – avantaje si precautii de luat

Hranirea bebelusului cu formula atunci cand nu poti da lapte matern
Parinti si copii

Hranirea bebelusului cu formula atunci cand nu poti da lapte matern

Cum stii daca este nevoie de aparat dentar pentru copii
Parinti si copii

Cum stii daca este nevoie de aparat dentar pentru copii?

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorii

  • Advertoriale
  • Afaceri
  • Auto
  • Calatorii
  • Casa si gradina
  • Educatie
  • Familie
  • Fashion
  • Frumusete
  • Gambling
  • Ingrijire
  • Lifestyle
  • Parinti si copii
  • Relatii
  • Sanatate
  • Sport
  • Tehnologie

Despre

Revistă online cu idei de afaceri, lifestyle, modă, frumusețe, turism, divertisment, sănătate, relații, casă și grădină.

SOCIAL MEDIA

Revista

  • Acasa
  • Blog
  • Despre
  • Publicitate

Utile

  • Politica de confidentialitate
  • Politica de Cookie
  • Termeni si conditii
  • Contact

Contact

Tel: 0747 394 863

E-mail: contact@blogbiz.ro

Timișoara

  • Home
  • Despre noi
  • Publicitate
  • Blog
  • Contact

© Blogbiz.ro. Toate drepturile rezervate.

  • Home
  • Casa si gradina
  • Afaceri
  • Lifestyle
    • Sanatate
    • Frumusete
    • Ingrijire
    • Sport
  • Calatorii
  • Fashion
  • Familie
    • Parinti si copii
    • Educatie
  • Relatii
  • Auto
  • Tech
Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.