Waze fara optiunea de raportare politie

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu aplicatia, va reamintim ca Waze este o aplicatie pentru navigatie GPS gratuita, cu alerte din trafic in timp real. Aplicatia a luat nastere in 2006 si se instaleaza direct pe telefon, ofera navigatie in timp real, la fel si alerte despre limita de viteza, radare, politie, accidente, gropi, ambuteiaje, benzinarii, pret combustibil, etc.

Aplicatia este este extrem de utila pentru toti soferii insa datorita faptului ca unii pot evita radarele datorita alarmelor puse de ceilalti colegi din trafic politia face mari presiuni pentru a scoate aceasta functie.

waze radar politie

In New York cei de la NYPD au trimis o scrisoare catre Google in care se cere oprirea functiei de raportare a radarelor si filtrelor de politie. Politia sustine ca functia impiedica pedepsirea soferilor nedisciplinati care incalca legea si a celor care consuma alcool sau droguri, ei pot sa ocoli filtrele de politie si scapa nepedepsiti.

„Indivizii care dezvăluie localizarea punctelor de control pentru şoferii care conduc sub influenţa substanţelor interzise sau alcoolului ar putea fi implicate în activitate ilegală, întrucât aceste acţiuni ar putea fi considerate tentative intenţionate de a preveni sau de a limita aplicarea legilor în vigoare din codul penal şi codul rutier”, au declarat reprezentanţii NYPD.

„Publicarea acestor informaţii pentru consum public este iresponsabilă, întrucât aceste verificări nu fac decât să ajute şoferii intoxicaţi să evite filtrele şi încurajează condusul periculos. Dezvăluirea punctelor de control supune acei şoferi, pasagerii lor şi publicul la risc.”

Waze aplicatie gratuita de navigatie

Waze este foarte utila, Google sustine ca situatiile raportate de catre celelti soferi aflati in trafic precum gropi, masini oprite neregulamentar sau accidente pot salva multe vieti.

Momentan sunt slabe sanse ca Google sa faca vreo modificare, in curand multe din functiile Waze vor fi introduse si in Google Maps, insa nu se stie niciodata la ce presiuni va fi supusa compania Google si va trebuie sa renunte la aceste functii pe viitor.

La noi Politia Rutiera nu a cerut inca inlaturarea acestei functii din Waze in schimb s-au adaptat oarecum situatiei si raporteaza la deruta locul unde este amplasat echipajul astfel incat soferii sa nu-si dea seama cu adevarat unde sunt aparatele de radar sau filtrele de politie.

Distribuie
 
waze

Despre autor

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.