Ce trebuie sa stii despre beneficiile uleiului de canepa pentru sanatatea pielii

    0

    Unul dintre cele mai populare produse folosite in industria cosmetica din ultimii ani este canepa. Existand o lista lunga de afectiuni ce pot fi tratate cu acest ingredient, nu este de mirare ca acum se gasesc cosmetice din canepa in mai toate farmaciile si magazinele cu produse naturiste.

    Pielea poate beneficia foarte mult de proprietatile uleiului de canepa – care poate fi ingerat sau aplicat direct pe piele.

    Ce poate face canepa pentru pielea ta?

    Uleiul de canepa este un hidratant natural cu proprietati antiinflamatorii, ce are in componenta o multime de compusi chimici care pot fi utili pentru mentinerea sanatatii si frumusetii pielii. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate face canepa pentru pielea ta este sa reduca inflamatiile din zona pielii. Practic, uleiul de canepa poate sa calmeze orice iritatie, umflatura sau leziune a pielii, fie ca vorbim de psoriazis, eczeme sau de o simpla piele uscata. Este, de asemenea, un emolient ce lasa pielea blanda, moale si catifelata.

    Mai mult decat atat, uleiul de canepa poate ajuta la reglarea productiei de sebum (uleiul natural al pielii care, daca este in exces, poate provoca acnee, puncte negre si diferite alte imperfectiuni).

    Este bun uleiul de canepa pentru a combate efectele imbatranirii asupra pielii?

    Uleiul de canepa poate fi, de asemenea, util pentru persoanele care vor sa previna sau sa estompeze semnele pe care le lasa trecerea timpului asupra tenului. Contine acid linoleic (acid gras omega 6) si acid oleic (acid gras omega 9), grasimi ce sunt esentiale pentru mentinerea prospetimii pielii. Din fericire, acum sunt disponibile o sumedenie de creme si lotiuni ce au in componenta acest ingredient minunat. Pentru a beneficia de aceste efecte anti-imbatranire poti, de asemenea, sa aplici direct uleiul de canepa pe piele in cazul in care nu ai posibilitatea a a achizitiona un produs cosmetic ce il are in componenta sau poti chiar sa introduci uleiul in regimul de nutritie.

    Acidul linoleic si acidul oleic sunt fundamentale pentru mentinerea pielii tinere si sanatoase.

    Acidul linoleic – sau acidul gras omega 6 – ajuta la mentinerea celulelor sanatoase in piele, precum si la regenerarea celulelor.

    Acidul oleic – sau acidul gras omega 9 – este un antioxidant, ceea ce inseamna ca poate ajuta la prevenirea radicalilor liberi de a provoca daune pielii dupa expunerea la soare si la factorii poluanti ai mediului.

    Prin prezenta acestor doua substante particulare, uleiul de canepa poate fi extrem de benefic pentru persoanele cu pielea imbatranita.

    Distribuie
     

    Despre autor

    No comments