Nici nu stii cand ai putea avea nevoie de suporturi ortopedice. De exemplu, cel mai comun lucru in ziua de astazi este lucrul de la birou – ori numarul de ore petrecute in fata calculatorului extrem de ridicat. Acest tip de activitate poate afecta atat spatele (zonele lombare si cervicale), cat si antebratul, in special incheietura mainii.
Asadar, nu trebuie sa fii implicat in vreun accident sau sa fii foarte inaintat in varsta pentru a avea nevoie de astfel de suporturi. Iata ce tipuri exista pe piata si cateva din situatiile in care ti-ar prinde bine asemenea produse!
Genunchiere cu rol de atenuare a durerii
Pacientilor suferind de osteoartrita li se recomanda, de obicei, suporturi ortopedice de acest fel. Acestea, spre deosebire de genunchierele normale, au rolul de a pune presiune asupra zonei afectate a genunchiului, tocmai pentru a reduce din greutatea la care este supusa zona centrala a acestei parti a piciorului.
Desi zona afectata este pusa sub presiune de acest tip de genunchiere, acestea din urma s-au dovedit a fi extrem de bune la atenuarea durerii si la imbunatatirea functionalitatii membrului afectat.
Genunchiere cu rol de imobilizare
In cazul leziunilor traumatice la nivelul genunchiului, vei avea nevoie de genunchiere cu rol de imobilizare a acestei parti a piciorului. Sportivii de performanta si nu numai pot avea nevoie, la randul lor, de astfel de suporturi ortopedice in cazul intinderilor sau fracturilor la nivelul piciorului.
Suporturi special proiectate pentru sustinerea rotulei
Acestea au rolul de a imbunatati starea genunchiului in timpul recuperarii dupa accidente sau dupa ce pacientul prezinta dureri. Suporturile pentru rotula tin genunchiul blocat intr-o pozitie prestabilita. Datorita modului in care acest tip de suport afecteaza mobilitatea pacientului, acestea sunt purtate, de obicei, pentru perioade scurte de timp.
Suporturi functionale pentru glezne si incheieturi
In urma intinderilor sau fisurilor de ligamente, iti pot fi recomandate asemenea suporturi ortopedice. Acestea au rolul de a imbunatati si promova recuperarea zonei afectate, dar fara a limita mobilitatea acesteia.
Pe scurt, iti poti folosi glezna/incheietura la capacitate aproape maxima (pana cand apare durerea, evident).
Trebuie mentionat fapul ca toate tipurile de suporturi prezentate sunt adaptate si pentru membrele superioare, nu doar pentru genunchi sau membrele inferioare. Anume, ai la dispozitie suporturi ce pot indeplini acelasi rol, dar pentru brat, antebrat, cot si asa mai departe.
Suporturi ortopedice pentru spate
De departe cele mai importante tipuri de suporturi sunt cele pentru spate – in general pentru ca foarte multi oameni sufera ori de afectiuni, ori de dureri la nivelul spatelui. Indiferent de domeniul sau industria in care lucrezi, sunt sanse foarte mari sa iti fie afectat spatele – fie din cauza muncii grele, a timpului indelungat petrecut in picioare sau din cauza posturii incorecte.
Lucrul pe care trebuie sa il tii minte, indiferent de afectiuni sau de tipul de produs pe care il achizitionezi, este sa consulti medicul specialist inainte de a purta asemenea suporturi.
Apoi, daca esti in cautare de produse ortopedice de calitate si la un pret mai mult decat avantajos, poti accesa cu incredere magazinul online ArtroMedicale. Acesta are la dispozitie pentru tine o gama extrem de variata de produse, ideale pentru majoritatea afectiunilor de tip ortopedic. Totodata, produsele din oferta ArtroMedicale sunt destinate atat uzului personal, cat si profesional.