Cum sa devii o persoana matinala

Cum sa devii o persoana matinala

Nu sunt o persoana matinala. O fraza folosita de un numar mare de persoane. Pentru acestea, a fi matinal este sinonim cu trezitul in graba, saritul peste micul dejun si alergatul in toate partile pentru a ajunge la munca la timp. Asta nu se poate numi o dimineata relaxanta, nu-i asa? Poate a venit vremea sa faci unele schimbari. Descopera in cele ce urmeaza ce poti face pentru a deveni o persoana matinala.

Opreste ecranele

Este important sa opresti toate ecranele cu cel putin o ora inainte de a merge la culcare. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra calitatii somnului.

Foloseste o aplicatie

Exista unele aplicatii precum Sleep Monitor care te pot ajuta sa te trezesti mai energic si mai devreme.

Alimentatia

Este preferabil sa eviti unele alimente inainte de a merge la culcare, ciocolata spre exemplu deoarece are un continut ridicat de cofeina. Specialistii ne recomanda sa nu bem Coca-Cola seara, nici cafea, cu trei-patru ore inainte de ora de culcare.

Pregateste-te din timp

Daca iti pregatesti macar hainele si micul-dejun seara nu vei pierde timpul dimineata.

Practica o activitate fizica

Fiind mai organizata dimineata, planificand toate lucrurile in mod corect, vei gasi cu mai mare usurinta timp pentru a face ce ai prevazut, o activitate fizica spre exemplu.

Incetul cu incetul

Adapteaza-ti ora de somn incetul cu incetul. Nu iti impune o schimbare brusca, fa totul cu pasi marunti.

Lasa lumina naturala sa intre in dormitor

Lasand lumina naturala sa intre in dormitorul tau vei reusi sa te trezesti intr-un mod mai natural si mai eficient.

Spune nu pentru optiunea Snooze

Nu este o idee buna sa apesi pe tasta Snooze in momentul in care suna alarma. Asta deoarece odata ce ai apasat, esti tentat sa mai apesi a doua oara, a treia oara…

In picioare

Daca se intampla sa te trezesti inainte ca alarma sa sune, foarte bine, ridica-te din pat, nu mai lenevi pana cand suna alarma. Astfel castigi cateva minute pretioase pentru a te pregati de munca.

Fa ceva ce iti place

Esti libera sa faci ce iti doresti, atata timp cat acel ceva te face fericit.

Activitate fizica

Nu este nevoie sa faci un antrenament extrem, insa este important sa iti pui circulatia sanguina in miscare si sa fii astfel mai energic.

Fara curatenie

Nu incepe ziua stresata, ca trebuie sa faci curatenie, ca trebuie sa faci asta, ca trebuie sa faci cealalta. Le poti face pe toate mai tarziu, dupa ce te trezesti de tot.

Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.