De ce este important pentru sanatate sa petrecem timp in natura?

0
De ce este important pentru sanatate sa petrecem timp in natura

Societatea moderna se regaseste tot mai putin prin activitati petrecute in natura. Chiar daca omul modern continua sa se relaxeze si sa calatoreasca pe timpul concediilor, trebuie subliniat faptul ca tot mai putini sunt cei care aleg natura pentru relaxare si pentru „incarcarea bateriilor”. Insa tot mai multe sunt studiile care indica faptul ca pentru o sanatate de fier natura este poate cel mai bun mediu.

Sanatate de fier

Exista mai multe argumente pentru care timpul petrecut in natura este cea mai potrivita alegere pentru o sanatate de fier. Astfel, conform specialistilor timpul petrecut in natura contribuie semnificativ la eliminarea stresului acumulat la locul de munca sau prin rutina zilnica. La eliminarea stresului contribuie linistea naturii, dar si aerul puternic ionizat negativ datorat padurilor sau caderilor de apa de tipul cascadelor.

Un al doilea argument pentru care ar trebuie sa petreci cat mai mult timp in natura si sa organizezi cat mai des iesiri in aer liber se refera la intarirea sistemului imunitar. Sistemul imunitar devine mai puternic prin faptul ca expunem organismul unor bacterii prezente in mediul natural. Aceste micro-organisme sunt prezente pe plantele si arborii din mediul natural, dar si in sol. Odata ce intram in contact cu aceste micro-organisme sistemul nostru imuntar devine mai puternic in lupta cu inflamatiile, acestea fiind adesea cauza pentru numeroase boli sau afectiuni.

timp in natura

Pentru un organism sanatos lumina naturala si mai ales razele soarelui sunt extrem de importante. In contextul in care majoritatea activitatilor se desfasoara in spatii inchise pentru cei mai multi dintre oamenii societatii contemporane, timpul petrecut in aer liber sub lumina directa a soarelui este foarte important pentru a te putea bucura de un organism sanatos. Razele soarelui contribuie la intarirarea sistemului imunitar si la sinteza vitaminei D in organism.

Miscare fizica

Majoritatea activitatilor desfasurate in mijlocul naturii presupun inclusiv miscare fizica. Acest lucru este un alt aspect foarte important pentru un organism sanatos in contextul in care cele mai multe dintre activitatile zilnice sunt efectuate din scaunul de la birou sau la volanul masinii. Activitatile fizice contribuie atat la mentinerea unui organism sanatos din punct de vedere fizic, cat si la mentinerea unei stari psihice si mentale cat mai sanatoase.

Tine cont de aceste aspecte si cauta sa iti faci timp sa petreci cat mai multe zile bucurandu-te de beneficiile pe care natura le aduce organismului nostru.

Distribuie
 

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.

No comments