Cum poti evita certurile intr-un cuplu

Cum poti evita certurile intr-un cuplu

Daca ai ajuns la certuri, se pare ca, relatia este incalzita pana la limita. In primul rand, atat femeia cat si barbatul, trebuie sa decida regulile comportamentului in cuplu. De exemplu, trebuie discutat cu partenerul pentru a se stabili respectul reciproc, limitele fizice si excluderea violentei fizice. Trebuie sa intelegi ca este posibil sa rezolvi conflictele si sa construiesti relatii bune, numai atunci cand exista respect reciproc si intelegere reciproca in familie sau cuplu, iar violenta nu trebuie folosita ca argument.

Ia o pauza

Daca in timpul unui scandal simti ca discutia merge de la un canal constructiv la unul emotional, fa o pauza. Spune-i partenerului ca acum ai emotii si nu poti vorbi, pentru a nu spune lucruri pe care le vei regreta mai tarziu. Iesi din camera, numara pana la zece, apoi continua discutia. Incearca sa stai la un nivel emotional care ajuta dialogului. Daca acest lucru nu functioneaza deloc, atunci trebuie sa soliciti ajutor unui psihoterapeut. Daca poti renunta la modalitatile afective de a raspunde la un conflict si a ajunge la un dialog, atunci este posibil ca in relatie sa revina pasiunea si sensibilitatea. Insa, daca situatia ramane aceeasi, cu certuri, sfatul este de a te adresa unui psiholog, astfel incat un expert sa ajute la construirea unui dialog.

fara certuri in relatie

Criza

Criza relatiilor de familie este intotdeauna un obstacol pentru cuplurile tinere. Adesea, incercand sa o depaseasca, cuplurile fac aceleasi greseli, adica nu merg pe un dialog constructiv si nu impiedica impulsurile emotionale. Daca partenerii nu pot face fata fluxului de sentimente negative, atunci aceasta poate duce la violenta fizica. Acest lucru se intampla daca unul dintre parteneri se simte insuportabil in aceasta situatie. In consecinta, pentru a evita acest lucru, nu trebuie sa acumulezi experiente pana in momentul „exploziei emotionale”. Trebuie sa inveti sa fii sincer in emotii, chiar daca acestea sunt negative. Numai astfel, in timpul conflictelor nu vor exista sentimente de disperare si de agresiune fizica.

Cere ajutor

Daca violenta fizica are loc, cuplul trebuie sa discute si sa analizeze acest lucru pentru a determina cum sa se comporte in situatii similare in viitor. De exemplu, sa stabileasca cateva semnale ale intervalului de timp pe care oricare dintre parteneri il poate folosi atunci cand cearta ia amploare. Intr-o astfel de situatie, nu va fi posibil sa restabilesti vechea pasiune, insa, este posibil sa continui sa construiesti o relatie apropiata si de incredere. Si, cu toate acestea, ambii parteneri trebuie sa depuna un mare efort psihologic, fiind ajutati de psihologii de familie, sexologi si psihoterapeuti.

Distribuie
 
relatie

Despre autor

blogbiz

blogbiz

Revista online de lifestyle, moda, frumusete, turism, divertisment, sanatate, dragoste, idei de afaceri, stiri mondene.