Doriti in cele din urma sa va schimbati bucataria, dar nu va puteti decide intre o restilizare sau o renovare?
Sunteti in postarile potrivite! Astazi va voi vorbi despre avantajele si dezavantajele acestor doua interventii, pentru a va ghida prin diferentele dintre ele si pentru a va ajuta sa recunoasteti solutia cea mai potrivita pentru dvs.
Restilizarea bucatariei: argumente pro si contra
Aceasta solutie este cea mai populara din aceste timpuri, in conformitate cu o cultura ecologica impotriva deseurilor, care asigura rezultate bune cu cheltuieli reduse.
Unul dintre avantajele restilizarii, de fapt, este posibilitatea de a va transforma bucataria la un buget redus. Daca o renovare implica o faza de constructie, cu restilizare, prin interventii mici asupra mobilierului sau adaugarea de noi finisaje, putem da un aspect nou acestui mediu, pastrand astfel costurile foarte mici in comparatie cu interventiile mai invazive.
Un al doilea aspect in favoarea sa este posibilitatea de a face acest lucru singur, un aspect care reduce semnificativ costurile, deoarece deseori procesele nu sunt atat de complexe incat sa necesite interventia fortei de munca calificate.
Luati in considerare, prin urmare, ca, cu o restilizare, timpul de executie este mult mai scurt, un alt parametru care nu trebuie subestimat, ceea ce il face o solutie excelenta pentru cei care doresc un fulger de noutate fara a intra in faza de lucru.
Totusi, acest tip de interventie are si unele laturi negative. Daca optati pentru DIY, de exemplu, este posibil sa nu mearga atat de bine pe cat sperati. Ati putea deteriora iremediabil mobilierul sau vopsi peretii inegal daca nu aveti multa experienta. Din acest motiv, va sfatuiesc sa faceti o multime de cercetari inainte de a incerca mana la orice tip de procesare, chiar daca poate parea usor!
In cazul in care bucataria dvs. are si probleme functionale, cum ar fi organizarea ineficienta a spatiului, ceea ce il face incomod de utilizat, restilizarea nu este suficienta, dar va trebui sa recurgeti la o renovare.
Renovarea: argumentele pro si contra
Iata, de fapt, unul dintre avantajele unei renovari: va permite sa rezolvati problemele functionale ale vechii dvs. bucatarii. De multe ori, de fapt, s-a irosit mult spatiu sau amenajarea aparatelor nu este cea mai buna si tocmai prin renovare va fi posibila eliminarea acestor defecte.
Renovarea unei bucatarii va va permite, de asemenea, sa schimbati complet aspectul acestui mediu. Nevoile si modul tau de viata, de fapt, se pot schimba in timp, la fel si tendintele oferite de piata. Deci, de ce sa nu va recreati bucataria de vis reperata intr-o revista? Acesta este tocmai al doilea punct in favoarea restructurarii.
Al treilea aspect pozitiv este ca in timpul fazei de renovare trebuie sa profitati de contributia arhitectului, mai ales daca locuiti intr-o cladire istorica. Prezenta unei figuri profesionale, care va poate oferi sfaturi chiar din etapa de proiectare, este esentiala pentru succesul renovarii. Arhitectul va avea sarcina nu numai de a supraveghea diferitii pasi, ci si de a coordona numeroasele figuri implicate in santier. Acest lucru va asigura un rezultat final excelent si certitudinea ca calitatea lucrarii este cea mai buna.
In acelasi timp, insa, angajarea unui profesionist implica costuri suplimentare, ceea ce ne conduce la primul aspect negativ al unei renovari: costurile mai mari comparativ cu o interventie de restilizare. Alegerea unui arhitect, demolarile, modificarile aduse sistemelor si achizitionarea de noi materiale si mobilier sunt doar cateva dintre elementele care cresc costurile.
Alaturi de factorul economic, nu trebuie sa uitam factorul timp. In functie de complexitatea proiectului si de conditiile casei, efectuarea lucrarilor poate dura intre doua si trei saptamani. Dincolo de timpii tehnici, legati de procesare, perioada de asteptare este extinsa si mai mult daca doriti o bucatarie la comanda, deoarece ar necesita o productie specifica de catre o companie sau un tamplar.