Tot mai multe persoane consuma in prezent suc de coacaze negre in diverse combinatii sau chiar simplu, in functie de preferinte si de aceea este bine sa fie stabilite principalele avantaje pe care acest fructe le ofera pentru sanatate.
Coacazele mentin oasele sanatoase
Coacazele contin fier, fosfor, calciu , magneziu , mangan, zinc si vitamina K. Fiecare dintre acestea este o componenta a osului. Aportul adecvat al acestor minerale si vitamine contribuie la construirea si mentinerea structurii si rezistentei osoase.
Fierul si zincul indeplinesc roluri cruciale in mentinerea rezistentei si elasticitatii oaselor si articulatiilor. Aportul scazut de vitamina K a fost legat de un risc mai mare de fracturi osoasa. Aportul adecvat de vitamina K imbunatateste absorbtia de calciu si poate reduce pierderea de calciu.
Coacazele ajuta la o mai buna sanatate a pielii
Colagenul este sistemul de sprijin al pielii. Se bazeaza pe vitamina C ca nutrient esential si ajuta la prevenirea daunelor pielii cauzate de soare, poluare si fum. Vitamina C poate imbunatati, de asemenea, capacitatea colagenului de a netezi ridurile si de a imbunatati textura generala a pielii.
Citeste si: Incredibilele beneficii ale coacăzelor negre
Coacazele contribuie la scaderea tensiunii arteriale
Mentinerea unui nivel scazut de sodiu este esentiala pentru a mentine tensiunea arteriala la un nivel sanatos. Coacazele nu contin sodiu. Contin potasiu, calciu si magneziu. Unele studii au aratat ca dietele sarace in aceste minerale sunt asociate cu o tensiune arteriala mai mare. Aportul alimentar adecvat al acestor minerale ajuta la reducerea tensiunii arteriale.
Coacazele si gestionarea diabetului
Studiile au descoperit ca persoanele cu diabet de tip 1 care consuma diete bogate in fibre au niveluri scazute de glucoza din sange, iar persoanele cu diabet de tip 2 care consuma acelasi tip de alimente ar putea avea niveluri imbunatatite de zahar din sange, lipide si insulina. O cana de afine contribuie cu 3,6 grame (g) de fibre.
Continutul de fibre, potasiu, acid folic, vitamina C, vitamina B6 si fitonutrienti din coacaze sustin sanatatea inimii. Absenta colesterolului din afine este, de asemenea, benefica pentru inima. Continutul de fibre ajuta la reducerea cantitatii de colesterol din sange.