Sfârșitul verii înseamnă începerea școlii, a lucrărilor în curte și a tuturor celorlalte activități care vin odată cu începerea unui nou sezon. Dar această perioadă a anului poate aduce, de asemenea, niveluri crescute de polen, aciditate în aer și o căldură care îți provoacă mâncărimi – nu sunt tocmai condițiile ideale pentru a te bucura de natură.
Din fericire, mai avem la dispoziție încă o lună pentru a ne obișnui cu aceste schimbări. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să faceți față la sfârșitul verii și la începutul toamnei.
Cunoașteți simptomele alergiilor de primăvară/vară/toamnă
Primăvara, alergenii precum polenul, iarba, frunzele de copac și părul de animale de companie sunt, de obicei, principala problemă. Vara, temperaturile ridicate vă pot face mai sensibili la alergeni precum praful și blana de animale.
Toamna, temperaturile mai scăzute pot provoca strănut și tuse. Alergiile sunt un tip de răspuns imunitar. Sistemul imunitar răspunde la alergeni prin eliberarea de substanțe chimice care provoacă alergii. Cu toate acestea, alergiile sunt, de fapt, răspunsul natural al organismului dumneavoastră la iritanți.
Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a evita alergiile. Schimbarea dietei prin consumul mai multor legume și fructe cu coajă, cum ar fi citricele și nucile, vă poate ajuta să evitați alergenii din aer. De asemenea, vă puteți proteja cu medicamente antialergice, cum ar fi antihistaminicele.
Păstrați-vă casa sănătoasă
În timp ce aerul liber poate fi un loc minunat pentru a practica sporturile de vară, este, de asemenea, un loc perfect pentru a face eczeme și astm. Praful de pe șantierele de construcții, polenul din flori și iarbă și bacteriile din sol pot declanșa alergii. Păstrarea casei tale curată și fără praf te poate proteja de apariția unei boli cronice. Puteți, de asemenea, să vă curățați filtrele de aer pentru a vă menține aerul interior curat și proaspăt. Curățarea regulată a filtrelor de aer este deosebit de importantă în timpul lunilor de vară, când aerul exterior este condiționat de aerul interior.
Încercați aceste trucuri antialergice
Luați pastile pentru alergii – Deși pot fi utile pe termen scurt, nu sunt o soluție pe termen lung. În plus, ele pot veni cu efecte secundare, cum ar fi dureri de cap, constipație și crampe la stomac.
Mențineți o dietă sănătoasă – O dietă echilibrată, cu multe legume proaspete, fructe și apă, vă ajută să țineți alergiile la distanță.
Rămâneți hidratat – Nu există o modalitate mai bună de a vă menține hidratat decât să beți multă apă. Aceasta promovează, de asemenea, o piele sănătoasă și previne problemele pielii, cum ar fi eczema, o afecțiune cauzată de pielea uscată.
Renunțați la fumat – Acest lucru poate părea evident, dar este important să rețineți că fumatul vă slăbește sistemul imunitar, ceea ce vă face mai susceptibil la alergii. –
Purtați o mască antialergică – Acest lucru poate ajuta la reducerea iritanților din aer și vă poate reduce strănutul și mâncărimile.
Folosiți un spray antialergic – Spray-urile vă pot ajuta să vă mențineți revigorat și să opriți mâncărimile cauzate de înțepăturile de insecte și de alți iritanți din aer.
Purtați o cămașă antialergică – Aceasta este, de asemenea, utilă în reducerea alergenilor din aer, cum ar fi polenul, praful și blana de animale.
Păstrați-vă casa curată – Începeți să faceți curățenie cât timp vremea este caldă și mutați-vă în interior când vremea se răcește.
Mențineți un mediu sănătos – Evitați toxinele dăunătoare, cum ar fi pesticidele din grădină și păstrați-vă casa curată și aerul proaspăt.
Împărțiți treburile – Nu trebuie să faceți totul de unul singur. Un pic de ajutor din partea familiei și a prietenilor dvs. poate fi de mare ajutor.