O motocoasa poate acoperi o gama foarte variata de lucrari, fiind unul dintre cele mai importante elemente dintr-o gospodarie. Aceasta poate taia iarba, poate curata peluzele, poate cosi fanetele si chiar poate ajuta la defrisarea arbustilor si buruienilor. Daca locuiesti la casa, aproape indiferent cat de mult teren ai avea, un astfel de utilaj este o investitie excelenta.
Cum stii, insa, ce motocoasa sa achizitionezi?
Pe piata exista numeroase modele, multe dintre ele dotate cu functii foarte interesante. Pentru a lua decizia cea mai buna insa, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa alegi intre urmatoarele 3 categorii: Hobby, semiprofesionale si profesionale. Cel mai adesea, persoanele care folosesc motocoasa doar pentru ingrijirea gazonului vor opta pentru o varianta hobby.
Multi utilizatori spun ca o motocoasa benzina este varianta cea mai fiabila pentru majoritatea oamenilor, deoarece este silentioasa, este usoara si poate face fata unor provocari foarte mari. Este adevarat ca nu este la fel de puternica precum o motocoasa pe motorina, insa pentru cele mai multe persoane este perfecta.
Daca combustibilul si tipul motocoasei sunt usor de ales, exista si anumite elemente care necesita putina informare. Pentru a lua decizia corecta trebuie sa mai tii cont si de :
- Putere. Aceasta variaza intre 0.8 si 6 CP. Pentru utilizarea casnica, un model cu putere de pana in 1.2 CP este mai mult decat suficient. Daca vrei sa folosesti motocoasa pentru curatarea spatiilor cu arbusti sau pentru suprafete mai mari de 500 mp, s-ar putea sa ai nevoie de o putere mai mare.
- Modul de taiere. Exista doua optiuni: cu cutit si cu fir de nylon. Pnetru iarba si gazon, o motocoasa cu fir de nylon este foarte potrivita. Pentru tulpini mai groase insa, va fi nevoie de o motocoasa cu cutit, deoarece este mai puternica. Ambele variante vor avea nevoie de ingrijire, insa. Firul va trebui inlocuit din cand in cand, deoarece se rupe iar lamele vor trebui sa fie ascutite ocazional;
- Elemente de siguranta si confort. Motocoasa trebuie sa fie dotata si cu un sistem de amortizare a vibratiilor, pentru a fi cat mai usor de utilizat, cu o greutate redusa si cu posibilitatea de a regla harnasamentul in functie de inaltimea utilizatorului. Este recomandata folosirea ochelarilor de protectie si a cizmelor de protectie.
- Ingrijire. NU in ultimul rand, conteaza modul in care este ingrijita motocoasa. Cat de greu se curata? Cat de des trebuie sa fie gresata? Care este rezistenta sa la intemperii si temperaturi extreme? Fiecare mic detaliu poate sa creasca valoarea produsului si sa il faca mai atractiv.
Daca stii care este motocoasa pe care ti-o doresti, cei de la Travandi.ro iti ofera zeci de modele interesante, atat pentru profesionisti, cat si pentru hobby. Vei putea, asadar, sa ai un gazon mereu verde si frumos si sa tii sub control vegetatia.